Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Σύσταση Τριμερούς Επιτροπής Παραοικονομίας από το Επιμελητήριο Χαλκιδικής

Η διοίκηση του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής προκειμένου να ανταποκριθεί στα προβλήματα που απασχολούν τον επιχειρηματικό κόσμο και να δώσει λύσεις σε αυτά, προγραμματίζει δράσεις και ενέργειες μέσα από τις οποίες ευελπιστεί ότι θα βελτιώσει την κατάσταση.

 

Έτσι, επικεντρώνεται σε ένα χρόνιο πρόβλημα που απασχολεί τις περισσότερες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται κυρίως στον τομέα της εμπορίας, της μεταποίησης και των υπηρεσιών, που είναι το φαινόμενο της παραοικονομίας και του παρεμπορίου , το οποίο ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια λόγω και της οικονομικής κρίσης που διέρχεται η χώρα μας, έχει γιγαντωθεί.

 

Το μεγάλο πρόβλημα της παραοικονομίας πλήττει τα συμφέροντα και των μελών του Επιμελητηρίου της Χαλκιδικής. Καταγγελίες έχουν γίνει από μέλη του Επιμελητηρίου διαφόρων τομέων. Τα μέλη μάταια προσπαθούν να βρουν δίαυλο επικοινωνίας με κεντρικούς φορείς όπως αστυνομία, επιθεώρηση εργασίας, εφορία κλπ.

 

Για τους λόγους αυτούς, η διοίκηση του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής συστήνει τριμερή επιτροπή παραοικονομίας με σκοπό :

  • Την αρμονική διασύνδεση των φορέων με τα μέλη ώστε να έχει αποτέλεσμα η καταγγελία που θα γίνεται
  • Την διερεύνηση εναλλακτικών τρόπων αντιμετώπισης του προβλήματος ανά τόπους
  • Τον έλεγχο και την σύσταση ορθού τρόπου γραφής μιας καταγγελίας στα μέλη
  • Την άμεση και απευθείας επικοινωνία με τους υπεύθυνους του εκάστοτε φορέα ώστε να προκύπτει απτό και άμεσο αποτέλεσμα
  • Διαχείριση και ομαδοποίηση των καταγγελιών ίδιου χαρακτήρα μέσω συντονισμού των μελών
  • Έχει εξουσιοδότηση από το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου ώστε να καταγγείλει τις εκάστοτε περιπτώσεις σε αρμόδιους φορείς 
  • Θα δρα αμερόληπτα χωρίς συμφέροντα και οφέλη.

 

Η επιτροπή παραοικονομίας του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής απαρτίζεται από δύο μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του (Παπαγιάννης Χρήστος και Αρζουμανίδης Γιάννης) και από τον νομικό Σύμβουλο του Επιμελητηρίου (Φυργάδης Απόστολος).

Επισημαίνουμε ότι η τριμερής επιτροπή παραοικονομίας του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής έχει την υποστήριξη από όλους τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του νομού μας, οι οποίοι θα βοηθήσουν και στην επίτευξη των στόχων της.

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα