Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Π Πολιτισμός

Ζυμαρομελώματα και λουκανικο-σχάρες στην Αρναία

Με τρόπο που μόνο οι Αρνιώτες γνωρίζουν και μπορούν, τοπικά προϊόντα της Αρναίας – όπως το βιολογικό μέλι, το ζυμάρι και το ξακουστό λουκάνικο προωθήθηκαν για μία ακόμη φορά στον κόσμο μέσω της γαστρο-πολιτιστικής γιορτής του KOUZINA 2019 με τίτλο «η γιορτή του μελιού, το ψωμιού και του ζυμαριού».

 

Δεκάδες «πολύχρωμοι» χορευτές από τα Χορευτικά Τμήματα της πόλης, χορωδοί ντυμένοι με τοπικές φορεσιές – μέλη της εξαιρετικής τοπικής χορωδίας, εκπρόσωποι του Συλλόγου Γυναικών, της Πολιτιστικής Εταιρίας, άλλων φορέων, επαγγελματίες, κάτοικοι, επισκέπτες, εκπρόσωποι Τύπου και πολλά παιδιά δόμησαν μια υψηλού επιπέδου εκδήλωση, προκειμένου να αποδείξουν ότι η γαστρονομική παράδοση εντάσσεται στην πολιτιστική κληρονομιά του μακεδονίτικου τόπου.

«Λουκουμάδες με αρνιώτικο μέλι» παρασκευάσθηκαν επί τόπου (στην πλατεία Μουσείων) και προσφέρθηκαν στα παιδιά, την ίδια ώρα που τα τραγουδίσματα έκαναν τους παρευρισκόμενους να ριγούν από ακουστική ηδονή. Η πομπή των συμμετεχόντων ακολούθησε την πορεία της κεντρικής οδού και κατέληξε στο ονομαστό «Χοροστάσι», όπου το «λουκάνικο» ψήθηκε επί τόπου, το κρασί και η μουντοβίνα προσφέρθηκαν σε αφθονία και ο χορός έγινε γιορτή.

φωτο Στέλιος Ρήγας


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα