Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κατάληψη εργαζομένων στο ΕΦΚΑ Ν. Μουδανιών

 Κατάληψη πραγματοποιούν από το πρωί οι εργαζόμενοι του Β' Υποκαταστήματος Μισθωτών ΕΦΚΑ Ν. Μουδανιών διαμαρτυρόμενοι για την μετακίνηση τριών υπαλλήλων (3) στον Πολύγυρο, γεγονός που οδηγεί σε αδυναμία εξυπηρέτησης των πολιτών, καθώς και για την προωθούμενη υποβάθμιση της υπηρεσίας.

 

Στο πλευρό τους είναι από το πρωί και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εργαζομένων ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Θεσσαλονίκης και Κεντρικής Μακεδονίας.


Η Δημοτική Αρχή δηλώνει τη συμπαράσταση και την κατανόησή της στα δίκαια αιτήματά τους. Εξάλλου, με την προωθούμενη υποβάθμιση του Β' Υποκαταστήματος σε Αποκεντρωμένο Τμήμα έχει ασχοληθεί επανειλημμένα προσωπικά ο Δήμαρχος αποστέλλοντας σειρά εγγράφων προς τα Αρμόδια Υπουργεία και τη Διοίκηση του ΕΦΚΑ ζητώντας την άρση της αδικίας και τη σύσταση 2ης Διεύθυνσης ΕΦΚΑ στον νομό με έδρα τα Ν. Μουδανιά, καθώς το πλήθος των εξυπηρετούμενων πολιτών και της ασφαλιστέας ύλης δικαιολογεί απόλυτα τη λειτουργία της. Σε διαφορετική περίπτωση, οι πολίτες θα ταλαιπωρούνται και θα χρειάζεται να μετακινούνται υποχρεωτικά στον Πολύγυρο.

Για καλύτερη ενημέρωσή σας, σας επισυνάπτουμε πρόσφατο έγγραφο του Δημάρχου για το Θέμα προς τους Αρμόδιους Υπουργούς και τη Διοίκηση του ΕΦΚΑ.

 

Την ίδια ώρα, αναφορά προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κατέθεσε η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ, Κυριακή Μάλαμα, μετά από σχετική επιστολή του Δημάρχου Νέας Προποντίδας, σε σχέση με το ζήτημα της ενίσχυσης κι αναβάθμισης του υποκαταστήματος του ΕΦΚΑ στα Νέα Μουδανιά.



Όπως επισημαίνεται στην αναφορά, το συγκεκριμένο υποκατάστημα εξυπηρετεί μία τεράστια σε διασπορά έκταση, καθώς και χιλιάδες εργαζόμενους κι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή, ενώ εισφέρει και σημαντικότατα έσοδα στα ταμεία της κοινωνικής ασφάλισης.

Στο πλαίσιο αυτό αποτελεί άμεση κι επιτακτική ανάγκη να μην μεταταχθεί κανένας υπάλληλος, από το υποκατάστημα και ταυτόχρονα να αναβαθμιστεί υπηρεσιακά ως 2η Διεύθυνση ΕΦΚΑ για το Νομό Χαλκιδικής.

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα