Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Απάντηση Γ. Βαγιωνά στη ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής

Την απάντηση του βουλευτή Χαλκιδικής της ΝΔ, Γιώργου Βαγιωνά προκάλεσε η ανακοίνωση προ ημερών της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής, με αφορμή τις επιλογές των Διευθυντών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο νομό. 

Η ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίστηκε ότι στην επιλογή Διευθυντών Εκπαίδευσης παρενέβη ο βουλευτής Χαλκιδικής της ΝΔ, Γιώργος Βαγιωνάς.

Ο βουλευτής κατηγόρησε τη ΝΕ το ΣΥΡΙΖΑ ότι "ρίχνει λάσπη στον ανεμιστήρα" τη στιγμή που η νέα Δ/ντρια Εκπαίδευσης διαθέτει "σωρεία προσόντων".

 

Η απάντηση Γ. Βαγιωνά

 Για άλλη μία φορά η ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής προσπαθεί να ρίξει λάσπη στο πρόσωπό μου και να κατηγορήσει την κυβέρνηση. Το δημοσίευμα που σχολίαζε τις επιλογές στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης αποτελεί ένα ακόμη παράδειγμα παραποίησης και αποσιώπησης της αλήθειας. Δεν αναφέρει ότι η θητεία των Διευθυντών Εκπαίδευσης που ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε, είχε ήδη λήξει από 31/7/2018 και για δύο χρόνια ασκούσαν τα καθήκοντά τους με παράταση. Εσκεμμένα αποκρύπτει ότι οι πρώην Διευθυντές Εκπαίδευσης είχαν επιλεγεί κατ΄ εφαρμογήν αντισυνταγματικών διατάξεων του ν. 3848/2010, όπως ίσχυαν μετά την τροποποίησή τους από τον ν. 4327/2015 και τον ν. 4351/2015. Και ισχυρίζεται ότι «πετάχτηκαν στον κάλαθο των αχρήστων σωρεία προσόντων».
Αναφέρω λοιπόν τα προσόντα που κατέχει η νέα Διευθύντρια Εκπαίδευσης:


- Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στη Διοίκηση Επιχειρήσεων με Εξειδίκευση στη Διοίκηση Ανθρωπίνων Πόρων (ΜΒΑ) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.
- Πτυχίο Παιδαγωγικής Ακαδημίας Λάρισας
- Πτυχίο Νομικής Σχολής του Α.Π.Θ.
- Δίπλωμα Διετούς Μετεκπαίδευσης στη Γενική Αγωγή από το Διδασκαλείο «Δημήτρης Γληνός» του Α.Π.Θ.
- Πτυχίο Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Α.Π.Θ.
- Βεβαίωση Πιστοποίησης στις Νέες Τεχνολογίες Α΄ και Β΄ επιπέδου
- Proficiency in English of Cambrigde.

Έχει δοκιμαστεί σε σημαντικές θέσεις (διευθύντρια Πειραματικού Σχολείου, Προϊσταμένη Γραφείων Εκπαίδευσης στα Μουδανιά και στη Θεσσαλονίκη, Σχολική Σύμβουλος) και διακρίθηκε για την ικανότητά της. Έχει πλούσιο συγγραφικό έργο και συμμετοχή σε συνέδρια. Δεν ήμουν εγώ που την τοποθέτησα σε αυτή τη θέση αλλά «η σωρεία προσόντων» που κατέχει. Αγαπημένο μου πρόσωπο διεκδίκησε τη θέση Διευθυντή στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Χαλκιδικής αλλά δεν την πήρε, καθώς δεν είχε επιπλέον πτυχία!


Για ποια απροκάλυπτη και χωρίς αιδώ παρέμβαση μιλάτε; Έπρεπε τουλάχιστον να ντρέπεστε! Αλλά τελικά κάνετε μόνο αυτό που ξέρετε καλά: Να ρίχνετε λάσπη στον ανεμιστήρα….

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα