Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Καθαρίστηκαν οι αρχαιολογικοί χώροι της Κασσάνδρας

Στον καθαρισμό της αρχαίας Μένδης που για χρόνια παρέμενε περικυκλωμένη από πυκνή βλάστηση, του Ναού του Ποσειδώνα στο Ποσείδι που επίσης βρισκόταν σε ανάλογη κατάσταση και του Ιερού του Άμμωνα Δια στην Καλλιθέα που είχε ανάγκη από συντήρηση προχώρησε ο Δήμος Κασσάνδρας και η Αρχαιολογική Υπηρεσία Χαλκιδικής και Αγίου Όρους.

 

Οι δράσεις εντάσσονται στο πλαίσιο της καμπάνιας "Καθαρή Κασσάνδρα" και πλέον, μετά το Γλαρόκαβο στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος έχουν μπει οι αρχαιολογικοί χώροι.

 

Οι εργασίες πραγματοποιήθηκαν με στόχο την προστασία και την ανάδειξη των τριών αυτών ιδιαίτερης σημασίας και αξίας αρχαιολογικών χώρων.

Η Δήμαρχος Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά δήλωσε: " Η Ιστορία μας και ο αρχαιολογικός μας πλούτος έχουν τεράστια αξία. Η Ιστορία της Κασσάνδρας είναι μακραίωνη και σημαντική και εμείς έχουμε χρέος να τη διασώσουμε και να την αναδείξουμε. Συνεργαστήκαμε άψογα με την Αρχαιολογική Υπηρεσία Χαλκιδικής και Αγίου Όρους για ακόμη μια φορά και καταφέραμε να κάνουμε συστηματική δουλειά στο πλαίσιο της καμπάνιας μας για "Καθαρή Κασσάνδρα". Τους χώρους αυτούς οφείλουμε όλοι να τους διατηρήσουμε καθαρούς και να τους αναδεικνύουμε με κάθε πρόσφορο τρόπο. Γιατί λαός που ξεχνά την Ιστορία του,χάνει την ταυτότητα του".

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα