Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Παγχαλκιδικός Μαθητικός Διαγωνισμός με θέμα την Επανάσταση στη Χαλκιδική

Την διεξαγωγή του Παγχαλκιδικού Μαθητικού Διαγωνισμού με θέμα «Η Επανάσταση στη Χαλκιδική, Μάιος – Νοέμβριος 1821», διοργανώνει ο Παγχαλκιδικός Σύλλογος «Ο Αριστοτέλης» με την υποστήριξη της Δ.νσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χαλκιδικής και του 1ου ΠΕΚΕΣ Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο του πανελλαδικού εορτασμού της Εθνικής Επετείου για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.



Σκοπός του εν λόγω Διαγωνισμού, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί εκτός ωρολογίου προγράμματος, είναι η εμπλοκή και η ενασχόληση των μαθητών/τριών του Ν. Χαλκιδικής με την ιστορία του τόπου τους και η εξοικείωσή τους με τη μεθοδολογία της ιστορικής έρευνας, την αξιολόγηση της ιστορικής πληροφορίας, όπως επίσης και με την αξιοποίηση της τοπικής συλλογικής μνήμης στην κατεύθυνση της ιστορικής γνώσης.


Ο Διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές/τριες της ΣΤ ́ τάξης των Δημοτικών Σχολείων, της Γ ́ τάξης Γυμνασίου και της Α ́τάξηςΛυκείου των σχολικών μονάδων του Ν. Χαλκιδικής και όσοι/ες επιθυμούν να συμμετάσχουν πρέπει να υποβάλουν τις εργασίες τους μέχρι 28/02/2021.


Να σημειωθεί ότι δεν θα υπάρξει οικονομική συμμετοχή για τους συμμετέχοντες.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Διαγωνισμό, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν  να απευθύνονται στον Φορέα Διοργάνωσης, στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και στο τηλ. 2310-446756.

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα