Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Μήνυμα αντιπεριφερειάρχη και δημάρχων της Χαλκιδικής για την 28η Οκτωβρίου 1940

Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής, Ιωάννη Γιώργου


"Η 28η Οκτωβρίου 1940 αποτελεί μια κορυφαία στιγμή της σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας.
Το σθένος, η αποφασιστικότητα και η ομοψυχία που συνεπήραν τους Έλληνες και τους οδήγησαν στο Έπος του Σαράντα, παραμένει πάντα περίτρανη απόδειξη ότι εμείς οι Έλληνες, όταν είμαστε ενωμένοι, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε κάθε δύσκολη κατάσταση.
Είναι χρέος και καθήκον μας να θυμόμαστε τις θυσίες των προγόνων μας και να συνεχίσουμε να τιμούμε όλους όσους έδωσαν τη ζωή τους για την εθνική ανεξαρτησία, την ελευθερία και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
Αυτές τις δύσκολες ώρες που περνάει η χώρα μας, ας εμπνευστούμε από τη γενιά του 1940 και ας αντλήσουμε αισιοδοξία, δύναμη και αυτοπεποίθηση για το μέλλον, εστιάζοντας στα ιδανικά της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας.
Χρόνια Πολλά Χαλκιδικιώτες!
Χρόνια Πολλά Μακεδόνες!
Χρόνια Πολλά Έλληνες!"

 

Μήνυμα Δημάρχου Πολυγύρου, Αστέριου Ζωγράφου

"Κάθε Έλληνας που δεν παίρνει, ας είναι και μια φορά στη ζωή του, μια γενναία απόφαση, προδίνει τη ράτσα του».
28η Οκτωβρίου, ημέρα μνήμης κι εθνικής υπερηφάνειας. Ημέρα κατά την οποία οι Έλληνες αρνήθηκαν να υποταχθούν στις ιταλικές αξιώσεις.
Χρόνια Πολλά Ελλάδα.
Χρόνια Πολλά Έλληνες!"

 

Μήνυμα Δημάρχου Ν. Προποντίδας, Μανώλη Καρρά

"Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου του 1940 έμεινε στην ιστορία ως η μεγάλη ημέρα της άρνησης στον φασισμό και στην υποταγή.
Αποτελεί ορόσημο στην πορεία του Έθνους μας και κατέχει περίοπτη θέση στη συλλογική εθνική μας μνήμη.
80 χρόνια πριν, με ελάχιστα εφόδια και εξοπλισμό, μέσα σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, λίγοι αριθμητικά απέναντι σε πολλούς, οι πρόγονοί μας ύψωσαν το ανάστημά τους, αγωνίστηκαν για την προάσπιση της ελευθερίας μας και τη διατήρηση της εθνικής μας κυριαρχίας.
Πολέμησαν με αυτοθυσία για αγαθά αδιαπραγμάτευτα, που η ιστορία επιτάσσει να προασπιστούμε κι εμείς σήμερα με όλες τις δυνάμεις μας. Είναι χρέος μας να διαφυλάξουμε και να αξιοποιήσουμε το παράδειγμά τους, καθώς η συλλογικότητα, η αλληλεγγύη, η ανιδιοτέλεια και η φιλοπατρία σε μία περίοδο γενικευμένης κρίσης οφείλουμε να παραμείνουν θεμελιακές αξίες της κοινωνίας μας. Ο αγώνας μας απέναντι σε κάθε απειλή πρέπει να είναι αποφασιστικός,  να είναι αγώνας αντίστασης σε κάθε μορφής υποταγή.
Η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου αποτελεί αναμφισβήτητα για όλους εμάς ευκαιρία να αναλογιστούμε σε βάθος και με υπευθυνότητα την αξία της ελεύθερης πατρίδας. Ας αντλήσουμε όλοι αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία για το μέλλον από τη δύναμη της ενότητας και της ομοψυχίας, που μας υπέδειξαν και απέδειξαν οι ήρωες του ’40.  
Χρόνια πολλά!"

 

Μήνυμα Δημάρχου Αριστοτέλη, Στέλιου Βαλιάνου

"Τιμούμε τη γενιά του 1940 που λάμπρυνε την παγκόσμια ιστορία με τα επιτεύγματά της! Μια γενιά που χάρισε ζωές και αίμα στις επόμενες, για να προστατέψει πατρίδα, οικογένεια και λευτεριά, κατακτώντας για πάντα την εθνική υπερηφάνεια. Μια γενιά, που για να πετύχει, έπρεπε να ορμήσει κατά πάνω στον κίνδυνο και να διδάξει ηρωισμό και αυτοθυσία.
Σήμερα, εκτός από έναν απειλητικό γείτονα, όπως τότε, έχουμε και έναν απειλητικό αόρατο εχθρό. Και καλούμαστε να προστατέψουμε πατρίδα, οικογένεια και εαυτούς, όχι ορμώντας στον κίνδυνο της πανδημίας, αλλά κρατώντας απόσταση από αυτόν, διδάσκοντας σύνεση και υπομονή.
Δίνουμε τη μάχη αυτής της υπομονής ενωμένοι, είμαστε έτοιμοι ως Έλληνες να δώσουμε και τη μάχη της αυταπάρνησης αν χρειαστεί, εξίσου ενωμένοι. Και αυτό είναι το καλύτερο μήνυμα της σημερινής μέρας. Ότι τις μεγάλες μάχες, οι Έλληνες πάντα θα τις δίνουμε ενωμένοι. Και θα βγαίνουμε νικητές!
Χρόνια Πολλά συμπολίτες, συμπατριώτες, Έλληνες! Χρόνια Πολλά Ελλάδα!"

 

Μήνυμα Δημάρχου Κασσάνδρας, Αναστασίας Χαλκιά

"Χρόνια πολλά στην Ελλάδα που αγωνίζεται. Στην Ελλάδα που επιμένει.
Χρόνια πολλά στους Έλληνες που τιμούν τη σημερινή επέτειο με σεβασμό στη θυσία των ηρώων και στη Γαλανόλευκη.
Ο φετινός εορτασμός εξαιτίας της πανδημίας μας βρίσκει διαφορετικά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.
Ας ευχηθούμε η κατάσταση αυτή να είναι περαστική και να καταφέρουμε να παρελάσουν τα νιάτα της πατρίδας μας στην επόμενη Εθνική μας επέτειο.
Εύχομαι να βγούμε νικητές και από αυτή τη μάχη με τον covid-19 και να επιβεβαιώσουμε το ότι οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες.
Χρόνια πολλά στους Κασσανδρινούς και στις Κασσανδρινές."

 

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα