Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Αυξημένα είναι τα κρούσματα στη Χαλκιδική

Σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ, η Χαλκιδική καταγράφει 73 κρούσματα την Τετάρτη, τον υψηλότερο αριθμό των τελευταίων ημερών, η Θεσσαλονίκη καταγράφει σήμερα 774 νέα κρούσματα κορωνοϊού, από 905 την Τετάρτη, ενώ η Αττική 646, από 564.



Για μία ακόμα ημέρα, τα νέα κρούσματα στη χώρα μας ξεπέρασαν τα 3.000, ενώ 11 από αυτά εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας. Εκτός από την Αττική και τη Θεσσαλονίκη, τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων καταγράφουν η Δράμα (112), η Ημαθία (109), η Λάρισα (155), η Μαγνησία (107), η Πέλλα (159), η Πιερία (103) και οι Σέρρες (156).

 

Το υπουργείο Υγείας επέδωσε τελεσίγραφο στις ιδιωτικές κλινικές της Θεσσαλονίκης να διαθέσουν 200 κλίνες μέχρι τις 21:00 το βράδυ της Πέμπτης, διαφορετικά θα προχωρήσει σε επίταξη. Η Πανελλήνια Ενωση Ιδιωτικών Κλινικών απάντησε ότι δεν μπορεί να τις διαθέσει, οπότε αναμένεται η επίταξη από το υπουργείο Υγείας καθώς η διορία έληξε στις 9 το βράδυ της Πέμπτης.

Για το ενδεχόμενο επίταξης ιδιωτικών κλινικών, εφόσον απαιτηθεί, είχε προειδοποιήσει εξάλλου κατ' επανάληψη η κυβέρνηση τόσο διά του ίδιου του πρωθυπουργού, όσο και του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια και του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα.

 

Συνολικά βεβαιώθηκαν 7 πρόστιμα για άσκοπη μετακίνηση την Τετάρτη στη Χαλκιδική και 7 για μη χρήση μάσκας, μετά από συνολικά 565 ελέγχους που έκανε η αστυνομία.

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα