Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Χάσατε τα κανάλια στη νότια Χαλκιδική ; Επανασυντονιστείτε

Χάσατε από την Παρασκευή τα κανάλια της τηλεόρασής σας;  ΕΡΤ και DIGEA ολοκλήρωσαν τη δεύτερη ψηφιακή μετάβαση σε περιοχές, όπως το Πήλιο.


Η μετάβαση πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με ΚΥΑ και το κοινό χρονοδιάγραμμα των δύο ψηφιακών παρόχων, τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής 5 Φεβρουαρίου 2021 και τα Κέντρα Εκπομπής επηρεάστηκαν είναι: Πήλιο, Σωρός, Σκιάθος, Σκόπελος και Σκύρος.


Άρα, όσα νοικοκυριά στην Κασσάνδρα, στη Σιθωνία και αλλού είχαν τις τηλεοράσεις τους συντονισμένες στην εκπομπή του Πηλίου θα πρέπει να προβούν σε επανασυντονισμό των δεκτών τους στις νέες συχνότητες και δεν χρειάζεται να προβούν σε οποιαδήποτε αγορά νέου εξοπλισμού, ενώ όσοι τηλεθεατές διαθέτουν δέκτη High Definition (τηλεόραση ή αποκωδικοποιητή) θα μπορούν να παρακολουθούν τους τηλεοπτικούς σταθμούς Εθνικής Εμβέλειας και σε Υψηλή Ευκρίνεια.

 

Αυτή η μετάβαση πραγματοποιήθηκε βάσει Ευρωπαϊκής Οδηγίας, οι τηλεοπτικοί σταθμοί, δημόσιοι και ιδιωτικοί, θα εκπέμπονται στις τελικές διεθνώς κατοχυρωμένες συχνότητες ενώ ταυτόχρονα απελευθερώνεται φάσμα για την ανάπτυξη εφαρμογών 5G, που θα χρησιμοποιήσουν οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας.

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα