Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Η Κ. Μάλαμα για την επίσκεψη Σ. Καλαφάτη στη Χαλκιδική

Η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ, Κυριακή Μάλαμα σχολίασε την επίσκεψη του υφυπουργού Εσωτερικών, αρμόδιου για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Σταύρου Καλαφάτη, στη Χαλκιδική τονίζοντας ότι δεν εμβάθυνε στα πραγματικά προβλήματα του Νομού.

 

Η κ. Μάλαμα ανέφερε ότι η ολιγόωρη επίσκεψη του υφυπουργού Μακεδονίας Θράκης στη Χαλκιδική αναλώθηκε περισσότερο σε εθιμοτυπικά κλισέ, σε ευχολόγια και σε εξαγγελίες, χωρίς να εμβαθύνει στις πραγματικές αγωνίες που βιώνουν οι πολίτες κι οι επαγγελματίες του Νομού.


Η κ. Μάλαμα επισήμανε τα εξής:

"Ως προς το ζήτημα του εμβολιασμού των πολιτών που έθεσε με επίταση ο κύριος Καλαφάτης, καλό θα ήταν να του υπενθυμίσει κάποιος ότι ο βασικός λόγος για τον οποίο δεν προχώρησαν πιο γρήγορα οι εμβολιασμοί στο Νομό δεν είναι η απροθυμία των πολιτών. Το αντίθετο. Οι πολίτες τον χειμώνα, με αντίξοες συνθήκες αναγκάζονταν να διασχίζουν δεκάδες χιλιόμετρα για να προσεγγίσουν τα ελάχιστα εμβολιαστικά κέντρα που λειτουργούσαν.


Οι εργαζόμενοι, ιδιαίτερα οι νέοι, δεν είχαν πρόσβαση στο εμβόλιο μέχρι πολύ πρόσφατα. Παρόλο που λόγω της τουριστικής φύσης του Νομού όλοι κατανοούν την ανάγκη για εμβολιασμό, δυστυχώς, η διαχείριση των εμβολίων από την κυβέρνηση οδήγησε σε μεγάλες καθυστερήσεις, με αποτέλεσμα να μην έχει προσεγγίσει ακόμα ο Νομός το επιθυμητό ποσοστό εμβολιασμένων πολιτών.

Ως προς τις αναπτυξιακές παρεμβάσεις και τα έργα στα οποία στάθηκε ο Υφυπουργός, εκτός από πληθωρισμό εκατομμυρίων, δεν ακούσαμε κάτι συγκεκριμένο για ορισμένα από τα πιο φλέγοντα έργα στη Χαλκιδική, τα οποία αφορούν στην αντιπλημμυρική θωράκιση του Νομού, δεν ακούσαμε κάτι για τους λιμένες που χρειάζονται επειγόντως αναβάθμιση, δεν ακούσαμε για έργα που θα αναβαθμίσουν το τουριστικό προϊόν, που θα αναδείξουν την πολιτιστική κληρονομιά, το περιβάλλον, την ποιότητα ζωής.

Τέλος, επειδή ο Υφυπουργός αναφέρθηκε στην τοπική αυτοδιοίκηση καλό θα ήταν να γνωρίζει ότι οι Δήμοι της Χαλκιδικής έχουν τεράστιες λειτουργικές ανάγκες και πολύ σοβαρά κενά σε ανθρώπινους πόρους. Η διαχείριση των αναγκών της πανδημίας έχει καταστήσει αυτές τις ανάγκες ακόμα πιο έντονες και δυστυχώς δεν πληροφορηθήκαμε κάτι πιο συγκεκριμένο από τον Υφυπουργό, ως προς το πως σχεδιάζει η κυβέρνηση να βρει λύσεις στο θέμα αυτό".

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα