Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Ανάμεικτα συναισθήματα κατοίκων για τον νέο δρόμο στα Τοπόλια

Μετά από αρκετούς μήνες διακοπής του έργου της νέας διάνοιξης του παρακαμπτηρίου δρόμου πριν από τα Τοπόλια μέχρι τους Κάτω Μύλους, πιάνουν… δουλειά οι μπουλντόζες. Από το χθεσινό οδοιπορικό μας στην περιοχή καταγράψαμε αντιδράσεις κατοίκων από διάφορα χωριά.

ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ

Τον Κωνσταντίνο Κατσιγαράκη συναντήσαμε στην περιοχή των Κάτω Μύλων, εκεί που θα τελειώνει η νέα διάνοιξη και θα ενώνεται με τον κεντρικό, για να μας πει: «Το έργο έχει καθυστερήσει πολύ, έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί και να περνούσε κοντά και απ’ άλλα χωριά όπως το Βλάτος».

ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΕΡΓΟ

 

Οι Κωνσταντίνος και Σταύρος Κατάκης στην περιοχή των Μύλων τόνισαν: «Από τα Κεραμειά είμαστε, αλλά δραστηριοποιούμαστε επαγγελματικά στην περιοχή 10 χρόνια. Ο,τι έργο γίνεται είναι θετικό για το κοινό συμφέρον. Θα υπάρχει και ο παλιός δρόμος που είναι ένα μνημείο της φύσης και ο κόσμος επιλέγει τι τον συμφέρει ν’ ακολουθήσει».

ΠΑΡΑΠΟΝΑ

 

Στο καφενείο του Νίκου Μαρακάκη στη Λίμνη, οι κάτοικοι επιμένουν ότι είναι αδικημένοι και από την παράκαμψη του Ελους, αλλά και από τη νέα που πρόκειται να γίνει παρακάμπτοντας τα Τοπόλια.

ΔΥΟ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ

 

Στη διασταύρωση με το τοπωνύμιο “Διαμαντή” συναντήσαμε τη Μαρία Φρυτάκη για να μας πει: «Οι πληροφοριακές πινακίδες είναι αναγκαίες για να βλέπει ο κόσμος τον προορισμό που θέλει να ακολουθήσει και αν σε αυτόν πηγαίνει από δύο κατευθύνσεις να αποφασίζει εκείνος και όχι με το να μουτζουρώνονται κάποιες για να μπερδεύονται οι ταξιδιώτες. Και ακόμα να γίνει μια ιστοσελίδα που θα προβάλλονται όλα τα χωριά. Οι παρακαμπτήριοι οδοί εξυπηρετούν την κυκλοφορία».

ΠΑΡΑΚΑΜΠΤΗΡΙΟΙ

 

Στο Λουχι ο Βασίλειος Μαρακάκης με τη γυναίκα του Αργυρώ δήλωσαν: «Οι παρακαμπτήριοι οδοί είναι χρήσιμοι για όλους και κυρίως για τα μεγάλα οχήματα που δεν μπορούσαν να περάσουν και πήγαιναν μέσω Καντάνου για παράδειγμα στο Λαφονήσι, ενώ άλλα περνούσαν με δυσκολία».

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ

Ο Γιάννης Κυριτσάκης κάτοικος του Ελους δηλώνει ότι «πρέπει να γίνει η παρακαμπτήριος στα Τοπόλια».

ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΤΟΥΝΕΛ

 

Η παρέα σε ταβέρνα στο Κατσοματάδω έχει αντίθετη άποψη με τη διάνοιξη της παρακαμπτηρίου οδού από και προς τα Τοπόλια τονίζοντας: «Ενα σύγχρονο τούνελ χρειαζόταν η περιοχή, όπως κατασκευάζουν τόσα και σε άλλα μέρη της Ελλάδας».

 

ΔΕ ΘΑ “ΧΑΘΟΥΝ” ΤΑ ΧΩΡΙΑ

Ο Γιώργος Λιτσαρδάκης που συναντήσαμε στη σήραγγα των Τοπολίων δήλωσε: «Καλή είναι η παρακαμπτήριος οδός που θα τελειώσει επιτέλους. Από το Βλάτος είμαι και πιστεύω ότι αν σταματήσει η καταστροφή των πληροφοριακών πινακίδων δεν θα έχουμε πρόβλημα στα χωριά μας, γιατί έχουμε κι εμείς τη “Μηλιά”, έναν θαυμάσιο αγροτουριστικό τόπο που τον επισκέπτονται Ελληνες και ξένοι».

ΑΝΕΤΟΣ ΔΡΟΜΟΣ

Στο Κεφάλι ο Μανώλης Καστρινάκης με τη γυναίκα του Σταυρούλα είπαν: «Με την παρακαμπτήριο οδό του Ελους έγινε μία άνετη και εξυπηρετική για μεγάλα οχήματα διαδρομή. Το ίδιο θα συμβεί και με τη νέα διάνοιξη στα Τοπόλια».

 

ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ

 

Ο Γεώργιος Παπαδάκης, η παρέα στην αυλή ενός σπιτιού και η Κωστούλα Χατζάκη στη Ρογδιά, δήλωσαν στο ίδιο μήκος κύματος τα εξής: «Το χωριό μας εκτός από όμορφο είναι και ιστορικό, γιατί εδώ γεννήθηκε ο Περίδης και πρέπει να το σεβαστούν όσοι καταστρέφουν ή αφαιρούν πληροφοριακές πινακίδες για να μειώνουν την κυκλοφορία από τα χωριά Βλάτος, Ρογδιά και Λίμνη. Το έργο της παράκαμψης των Τοπολίων ήταν απαραίτητο αλλά καλό θα ήταν να περνούσε ο δρόμος κοντά και απ’ αυτά τα τρία χωριά».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα