Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

“Ανάσα” στο κυκλοφοριακό των Χανίων

Αποσυμφόρηση σε μεγάλο βαθμό της κυκλοφορίας προς και από την πόλη των Χανίων εξασφαλίζει το έργο του κόμβου των Μουρνιών που αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη μετά από περιπέτειες πολλών ετών.

Με βάση τα στοιχεία της μελέτης που παρουσιάζουν σήμερα τα “Χ.Ν.” η κατασκευή του κόμβου θα δώσει λύση σε κυκλοφοριακά θέματα κάνοντας παράλληλα και πιο ασφαλή την κίνηση των οχημάτων στη συγκεκριμένη περιοχή. Ωστόσο παραμένει σε εκκρεμότητα το θέμα του περιφερειακού των Χανίων που θα συνδέει το Βαμβακόπουλο με τη Σούδα και προβλέπεται να περάσει από το σημείο αυτό, ένα έργο που όμως αυτή τη στιγμή εκτιμάτε ότι δεν μπορεί να προχωρήσει άμεσα.

Ειδικότερα:

• Η έξοδος από την πόλη των Χανίων θα γίνεται σε μεγάλο βαθμό από την επέκταση της οδού Ζυμβρακάκηδων, που θα συναντάει την οδό Μουρνιών. Το συγκεκριμένο τμήμα του έργου είναι το μοναδικό που έχει ολοκληρωθεί σε μεγάλο βαθμό (μένει η ασφαλτόστρωση κυρίως).

• Η είσοδος στην πόλη των Χανίων από τις Μουρνιές θα γίνεται από τον ανισόπεδο κόμβο, ενώ στη συνέχεια θα δημιουργηθεί ισόπεδος κόμβος στη συμβολή των οδών Μουρνιών και Αγ. Μαρίνας και τα αυτοκίνητα θα διοχετεύονται προς Χρυσοπηγή και συγκεκριμένα προς την οδό Σοφοκλή Βενιζέλου.

Το έργο προβλέπει την κατασκευή του δρόμους σύνδεσης του κόμβου Μουρνιών με τα Χανιά (μήκος 749,19 μ.), τμήματος της οδού Μουρνιών (μήκους 488,59m,), τμήμα της οδού Ζυμβρακάκηδων (μήκους 488,16m), την περιμετρική οδός Σχεδίου Πόλης Χανίων ( 206,82 μ), την οδό Βαμβακόπουλου – Σούδα ( 259,64 μ) και άλλα συνοδευτικά έργα συνολικού μήκους 2.403,92 μέτρα.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα