Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Απεγκλωβισμός λεωφορείου στα Φλώρια

Στον απεγκλωβισμό ενός λεωφορείου που μετέφερε μια ποδοσφαιρική ομάδα προχώρησε το απόγευμα του Σαββάτου στα Φλώρια η Πυροσβεστική Υπηρεσία.
Ο λόγος για το λεωφορείο της γραμμής που μετέφερε μια ομάδα προκειμένου να δώσει ένα προγραμματισμένο αγώνα αύριο στην Παλαιόχωρα. Ωστόσο, η χιονόπτωση έκανε δύσκολη τη συνέχιση της πορείας του οχήματος. Στο σημείο κλήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Χανίων ενώ ειδοποιήθηκε κι ένα όχημα του Δήμου Πλατανιά από τις Βουκολιές. Τελικά, το όχημα της Πυροσβεστικής άρχισε να ανοίγει τον δρόμο και το λεωφορείο να ακολουθεί από πίσω με κατεύθυνση στα νότια του Νομού. Ο εγκλωβισμός του λεωφορείου κράτησε περίπου 2 ώρες.
Στο μεταξύ, το όχημα που καθαρίζει τον δρόμο στον Ομαλό σταμάτησε να επιχειρεί όταν έπεσε το σκοτάδι.
Προβλήματα έχουν εμφανιστεί με τη δύση του ηλίου και στην περιοχή των Σφακίων.
Όπως επεσήμανε ο δήμαρχος Σφακίων Γιάννης Ζερβός τα μηχανήματα έχουν σταματήσει να επιχειρούν και πολύ σύντομα αναμένεται να κλείσει ο δρόμος Ακύφου – Ίμπρο. Προβλήματα παρουσιάζονται και στα σημεία του οδικού δικτύου, πριν τα Ασκύφου μετά την Κράπη, στη θέση Ξυλόδεμα καθώς και μεταξύ Ασκύφου και Ίμπρο στη θέση Πηγαδάκια. Οι Αρχές συνιστούν στους οδηγούς να μην κυκλοφορούν χωρίς σοβαρό λόγο και σε κάθε περίπτωση να κάνουν χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων. Προσοχή θα πρέπει να δώσουν επίσης στο φαινόμενο της ομίχλης που εμφανίζεται στην περιοχή.
Δεν προέκυψαν ιδιαίτερα προβλήματα από την κακοκαιρία στον Δήμο Χανίων και συγκεκριμένα στην περιοχή των Κεραμειών.
Σε ετοιμότητα βρίσκεται και ο Δήμος Αποκορώνου με 3 οχήματα του Δήμου και 2 ιδιωτών εργολάβων προκειμένου να παρέμβει εφόσον χρειαστεί το πρωί της Κυριακής. Στην περιοχή δεν καταγράφηκαν σοβαρά προβλήματα πέραν δύο κατολισθήσεων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο που αντιμετωπίστηκαν.

 

φώτο αρχείου


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

1 Comment

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα