Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Αποφάσεις για τα ακίνητα της ΕΑΣ Κυδωνίας – Κισσάμου

Διαφορά 1.500.000 ευρώ ανάμεσα στο δημόσιο και στον εκκαθαριστή προκύπτει στο θέμα της εκποίησης των οικοπέδων – “φιλέτων” της πρώην ΕΑΣ Κυδωνίας – Κισσάμου στη Γραμβούσα Κισσάμου.
Πρόκειται για τις εγκαταστάσεις όπου για χρόνια λειτουργούσε το οινοποιείο, οι αποθηκευτικοί χώροι και τα διοικητικά γραφεία της πρώην ΕΑΣ μέχρι και τη ένταξη σε καθεστώς εκκαθάρισης εν λειτουργία στα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας.
Χθες στο Ειρηνοδικείο Χανίων εκδικάστηκε η υπόθεση και το δικαστήριο θα κληθεί μέσα στο επόμενο διάστημα να ορίσει την οριστική τιμή εκποίησης του ακινήτου.
• Σύμφωνα με τις υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών το κόστος του ακινήτου υπολογίζεται στα 2.200.000 εκ. ευρώ και σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε η πλευρά αυτή στο δικαστήριο η αξία του είναι μεγάλη καθώς βρίσκεται σε πολύ καλό σημείο, υπάρχει μεγάλη δομημένη έκταση και άλλη αδόμητη η οποία μπορεί να αξιοποιηθεί.
• Από την πλευρά του διαχειριστή επισημάνθηκαν μια σειρά ζητήματα αναφορικά με την αξία του οικοπέδου. Μάλιστα κατέθεσε και επιχειρηματίας που έχει δηλώσει την πρόθεση να αγοράσει το ακίνητο στην τιμή των 740.000 ευρώ.
Σημειώνεται ότι ακίνητο είναι σε ένα οικόπεδο έκτασης 15 στρεμμάτων στη θέση “Τράχηλας” Γραμβούσας Κισάμου πολύ κοντά στο λιμάνι της περιοχής.
Στα τέλη της δεκαετίας του ΄80 όταν και εγκαινιάσθηκαν οι χώροι, το οινοποιείο θεωρούνταν το πιο σύγχρονο στην Ελλάδα και τα προϊόντα της τότε Ένωσης Κισσάμου (κρασιά Cavaliere, Casteliere, Όστρια κα.) από τα καλύτερα της εποχής τους.
Στα υπό εκκαθάριση ακίνητα της πρώην ΕΑΣ Κυδωνίας-Κισσάμου είναι και εγκαταστάσεις και αποθηκευτικοί χώροι μέσα στην κωμόπολη του Καστελίου, αποθηκευτικοί χώροι και οικόπεδο στο Μάλεμε, εγκαταστάσεις στην Αγιά Χανίων.
Υπογραμμίζεται ότι ο πρωτοβάθμιος “Αγροτικός Συνεταιρισμός Χανίων” διαχειρίζεται και χρησιμοποιεί εγκαταστάσεις που κατάφερε να διασώσει όπως το συσκευαστήριο ελαιολάδου στο Κολυμβάρι και το συσκευαστήριο εσπεριδοειδών στο Μάλεμε.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα