Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Αθλητικό Κέντρο στον Αποκόρωνα

Κύριε διευθυντά,
με γνώμονα την “ισόρροπη” ανάπτυξη του Αποκόρωνα η απόφαση για την υποβολή πρότασης κατασκευής αθλητικού κέντρου από το δημοτικό συμβούλιο!!!!
Εχω χορτάσει από τις όμορφες κουβέντες όπως:
– ισόρροπη ανάπτυξη του Δήμου μας.
– Δημοτικός σύμβουλος όλου του Δήμου.
– Στήριξη της ενδοχώρας.
– Σύνδεση της παραλιακής ζώνης με τον ορεινό – ημιορεινό όγκο.
– Οχι σε ένα δήμο δύο ταχυτήτων.
Στην καθημερινότητα όλα αυτά τα όμορφα που λέγονται και χαϊδεύουν αυτιά μεταφράζονται σε :
– Πρέπει να στηρίξουμε τη δημοτική μας ενότητα.
– Εχω δεσμεύσεις και δέχομαι πιέσεις.
– Ασε την ενδοχώρα και δες που είναι ο τουρισμός και οι οικονομίες μεγέθους.
– Να είμαστε ρεαλιστές.
– Να δούμε το κόστος.
Και όλα αυτά βέβαια με την επικάλυψη:
– Ο χρόνος πιέζει.
– Θέλετε να φτιαχτεί Αθλητικό κέντρο.
– Εσείς αποφασίζετε λέει ο δήμαρχος.
– Ο χώρος του Τσιβαρά είναι κατάλληλος για το σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων λέει η τεχνική υπηρεσία αφού έχουν γίνει και οι μελέτες, ξεχνώντας βέβαια ότι ένα μήνα πριν τις εκλογές είχε αποδεχτεί  ο ίδιος ο δήμαρχος την ακαταλληλότητα του  χώρου για ΣΜΑ. Βέβαια και ο ίδιος το ‘χει ξεχάσει.
Εγώ παραμένω ρομαντικός.
Πιστεύω στις πολιτικές αποφάσεις που δε βάζουν μπροστά το κόστος κατασκευής, την εντοπιότητα, τις δεσμεύσεις, τις πιέσεις τρίτων. Οποιος δεσμεύεται να μην ασχολείται με τα κοινά.
Πιστεύω στην ισόρροπη ανάπτυξη και δεν θέλω να ανακυκλώνω αντιλήψεις για ένα δήμο δύο ταχυτήτων.
Αγαπώ τον τόπο μου και προσπαθώ για αυτόν. Θέλω ένα Δήμο που ο κάτοικος αλλά και ο επισκέπτης μπορεί και πρέπει να χαρεί όλη την ομορφιά του την ιστορία του τον πολιτισμό του από τις Καλύβες μέχρι την Ασή Γωνιά, από τη θάλασσα μέχρι τα Λευκά Ορη. Εγώ μαζί με λίγους ακόμα γι’ αυτό στήριξα την πρόταση για κατασκευή του κλειστού αθλητικού κέντρου στην τοποθεσία μεταξύ Βάμου και Τσιβαρά.
Θα συνεχίσω να είμαι ρομαντικός.
Σγουράκης Ι. Σταμάτης


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

1 Comment

  1. Σωστά πρέπει να δουν όλοι κ η Δημοτικη Αρχη του Αποκορωνα αλλα κ η αντιπολιτευση το συνολο του Δημου του Αποκορωνα…..ωστε να υπάρχει ισορροπη αναπτυξη….θα πρέπει να δοθει εμφαση στο τι είναι παραγωγη υπεραξιας για τον Δημο…..πχ υπεραξια κατά την ταπεινή μου γνώμη είναι τα τοπια φυσικου καλους που διαθέτει η περιοχη του Αποκορωνα οι θαλασσιες περιοχες της οι παραλιες της τα ποτάμια οι λιμνες της τα βουνα της που οδηγουν πολλους τουριστες να επισκεπτονται την επαρχια του Αποκορωνα….υπεραξια είναι τα τοπικα παραδοσιακα της προιοντα αγροτικα κτηνοτροφικα…..υπεραξια είναι η ιστορια ο πολιτισμος η παραδοση του Αποκορωνα…..ολα αυτά πρέπει να τα διαφυλαττουμε καθημερινα…η περιοχη του Αποκορωνα χρειάζεται κ αθλητικο κεντρο αλλά κ αλλά….ένα πραγμα που πρέπει να το δει σοβαρά η Δημοτικη Αρχη του Αποκορωνα είναι η δημιουργία Δημοτικης Συγκοινωνιας με εισιτηριο για την εξυπηρέτηση των κατοικων αλλά κ των τουριστων…..υπαρχουν χωρια που η πρόσβαση γίνεται μόνο με ΙΧ…..κ το ΚΤΕΛ Χανιων Ρεθυμνης εξυπηρετει ένα μονο τμημα των οριων του Δημου του Αποκορωνα…..Ετσι θα υπάρξει ισορροπημένη αναπτυξη στο Δήμο….ο επισκεπτης-τουριστας θα έχει την δυνατότητα να πάει στο συνολο του Δημου του Αποκορωνα!!!!!!!!!Έτσι έρχεται η αναπτυξη!!!!!!!!!!!!

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα