Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Διαστάσεις διηπειρωτικού στο πανελλήνιο των όπτιμιστ

Διαστάσεις διηπειρωτικού κυπέλλου λόγω της παρουσίας αθλητών από έξι χώρες λαμβάνουν τα δύο πανελλήνια πρωταθλήματα ιστιοπλοΐας όπτιμιστ που ακολουθούν τον επόμενο μήνα στη Σούδα. Την άφιξή τους έχουν επιβεβαιώσει πέντε ακόμη χώρες, εκτός της Ελλάδας, που πρόκειται για τις Τουρκία, Ελβετία, Χονγκ Κονγκ, Σερβία και Κύπρο.
Το γεγονός αυτό αυξάνει τις απαιτήσεις για τον διοργανωτή, Ιστιοπλοϊκό Ομιλο Χανίων, καθώς το δεκαήμερο του Ιουνίου (15-24/6) αναμένεται να βρίσκονται στα Χανιά περισσότερα από 1000 άτομα σε ένα παγκόσμιο όπως εξελίσσεται ραντεβού για το άθλημα.
«Βρισκόμαστε σε φάση προετοιμασιών για να διαμορφώσουμε το ναυταθλητικό κέντρο της Σούδας για να υποδεχθεί τον όγκο των αθλητών ο οποίος θα είναι πρωτόγνωρος για την Κρήτη», σημειώνει σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΙΟΧ, Τάσος Νικολάου. «Ηδη», συνεχίζει, «οι διαστάσεις για τα πρωταθλήματα μεγαλώνουν, σε βαθμό να έχουμε σχεδόν έναν διεθνή αγώνα, ο οποίος βρίσκεται στα επίπεδα ενός διηπειρωτικού κυπέλλου. Αυτό συμβαίνει γιατί το πανελλήνιο είναι ΟΠΕΝ και μπορούν ν’ αγωνιστούν αθλητές και από άλλα κράτη. Αυτή τη στιγμή λοιπόν μαζί με την Ελλάδα, θα είναι έξι χώρες: Τουρκία, Ελβετία, Χονγκ Κονγκ, Κύπρος και Σερβία. Οι απαιτήσεις μεγαλώνουν και το όνειρό μας για να έρθει κόσμος και να γίνει έστω και μιας μικρής κλίμακας διεθνής διοργάνωση γίνεται πραγματικότητα», καταλήγει ο κ. Νικολάου.
Από εκεί και πέρα, από την Πρωτομαγιά έως και το περασμένο Σάββατο βρέθηκε στα Χανιά η ομάδα του Παλαιού Φαλήρου που είναι ανάμεσα σε αυτές που θα λάβουν μέρος στο πανελλήνιο πρωτάθλημα. Πρόκειται για 14 αθλητές που κατέφθασαν για προετοιμασία μαζί με τον προπονητή τους, Βαγγέλη Ατζεμιάν.
Στις δηλώσεις που παραχώρησε, ο κ. Ατζεμιάν, σημείωσε ότι, «το έχουμε συνήθεια να πηγαίνουμε την περίοδο του Πάσχα στο μέρος που γίνεται το πανελλήνιο, οπότε γι’ αυτό ήρθαμε στα Χανιά. Ηταν πάρα πολύ ωραία, το μέρος είναι πολύ ωραίο και μας βοήθησαν πάρα πολύ οι άνθρωποι του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Χανίων. Θα είναι ένα ωραίο πανελλήνιο πρωτάθλημα. Είναι ωραίο να πηγαίνουμε σε καινούργια μέρη, δεν θα είναι εύκολο. Θα είναι ένα πρωτάθλημα που θα γίνει σ’ ένα μέρος όπου δεν έχει ξαναγίνει κάτι αντίστοιχο και άρα δεν το γνωρίζουμε, αλλά εμάς μας αρέσουν τα δύσκολα και χαιρόμαστε που θα γίνει στα Χανιά. Ο στίβος στη Σούδα δείχνει δύσκολος και θα δημιουργήσει συνθήκες που θα βάλει τα παιδάκια το μυαλό τους να δουλέψει για να δουν ποια πλευρά του στίβου είναι καλύτερη. Ο κόλπος είναι καλός και ασφαλής και περιμένουμε τους αγώνες», κατέληξε ο προπονητής του Παλ. Φαλήρου.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα