Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός στον Δήμο Πλατανιά

Με ψήφους της δημοτικής πλειοψηφίας εγκρίθηκε ο πρϋπολογισμός για το 2019 του Δήμου Πλατανιά το βράδυ της Πέμπτης.
Πρόκειται για προϋπολογισμό που ξεπερνάει τα 27 εκατομμύρια ευρώ έναντι 19 εκατομμύρια ευρώ το 2018 και που σύμφωνα με τον δήμαρχο Γ. Μαλανδράκη η αύξηση οφείλεται στα έργα που θα εκτελούνται τη νέα χρονιά στο Δήμο.
«Είναι ο πιο αναπτυξιακός προϋπολογισμός των τελευταίων ετών. Φαίνεται από τα μεγέθη του. Έχουν αποτυπωθεί έργα ενταγμένα το προηγούμενο διάστημα και που θα υλοποιηθούν τη χρονιά που έρχεται. Τέτοια είναι αυτά που έχουμε εντάξει στο “Φιλόδημο” στα τομεακά προγράμματα του Υπ. Εσωτερικών, χρηματοδοτήσεις που εξασφαλίσαμε από τις Δημόσιες Επενδύσεις και το ΠΕΠ της Περιφέρειας Κρήτης. Όλα αυτά είναι στη διαδικασία της δημοπράτησης και φαίνονται στον προϋπολογισμό» είπε ο δήμαρχος.
«Ο προϋπολογισμό σας είναι γενικολογος, άνισος, με έλλειψη στοιχειώδους οράματος και κυρίως χωρίς να δημιουργεί τις αναγκαίες όσο και κρίσιμες προϋποθέσεις ανάπτυξης» είπε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Μανώλης Ντουντουλάκης.
Ο κ. Ντουντουλάκης μίλησε για ανεπάρκεια του δήμου στο θέμα της δακοκτονίας, για μεγάλο κόστος της σάρωσης και της αποκομιδής απορριμμάτων και για ανεπάρκεια πρωτοβουλιών του δήμου σε θέματα τουρισμού. Παράλληλα αναφέρθηκε στη μη λειτουργία του Μουσείου Αλιείας στο Κολυμπάρι, για ελλιπή έργα οδοποιίας κα.
Επικριτική απέναντι στον προϋπολογισμό που έφερε προς συζήτηση η δημοτική αρχή εμφανίσθηκε η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης. Στην τοποθέτησή του ο επικεφαλής της κ. Μ. Νταγκουνάκης τόνισε πως ο προϋπολογισμός έχει συγκεκριμένη πολιτική κατεύθυνση , αντιγράφει στην ουσία τον κρατικό προϋπολογισμό που ψηφίσθηκε πριν από λίγες ημέρες, είναι αντιλαϊκός , βασίζεται καθαρά σε προεκλογικές παροχές και ότι δεν αγγίζει την πραγματικότητα των δημοτών.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα