Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Εκδηλώσεις μνήμης

Εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για την Άλωση της Πόλης θα πραγματοποιηθούν σήμερα στο Ενοριακό Πολιτιστικό Κέντρο Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης “Κωνσταντινουπωλειάδα” στα Χανιά και στους χώρους του Τσατσαρωνάκειου Πολύκεντρου στην Κίσσαμο στις 7 μ.μ.
Η εκδήλωση στα Χανιά θα περιλαμβάνει Αρχιερατικό Εσπερινό και ομιλία από τον Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου, Καστελίου και Βιάννου κ.κ. Ανδρέαν και παραδοσιακά τραγούδια από την Αδελφότητα Μικρασιατών Ν. Χανίων: “Ο Αγιος Πολύκαρπος”.
Στην εκδήλωση στο Τσατσαρωνάκειο, όπως ανακοίνωσε η Ιερά Μητρόπολη Κισσάμου και Σελίνου, κεντρικός ομιλητής θα είναι ο κ. Νικόλαος Ε. Παπαδογιαννάκης, ομότ. Καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης, ο οποίος θα μιλήσει με θέμα: «Κωνσταντινούπολη 1453:Ύμνος και θρήνος για την Πόλη». Επίκαιρο ριζίτικο θα αποδώσει ο Σύλλογος Ριζιτών «Η ΚΙΣΣΑΜΟΣ» και τραγούδια της Πόλης η Παραδοσιακή Χορωδία του Ωδείου της Ι. Μητροπόλεως. Την εκδήλωση συντονίζει η κ. Αικατερίνη Καρκαλά-Ζορμπά, επιστημονική συνεργάτιδα της ΟΑΚ. Στο φουαγιέ του Τσατσαρωνάκειου θα λειτουργεί έκθεση Αγιογραφίας από τους σπουδαστές των Τμημάτων Σχολής Αγιογραφίας της Μητροπόλεως, οι οποίοι και θα εκθέτουν τα έργα τους.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα