Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Εορτασμός Παναγίας Μυρτιδιώτισσας

Παρουσία πλήθους πιστών γιορτάστηκε χθες στις Βρύσες Αποκορώνου, στο αγρόκτημα της οικογένειας του κ. Γιάννη Κελάκη, η Παναγία η Μυρτιδιώτισσα.
Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός, ενώ  παρευρέθηκε και ο δήμαρχος Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης.
Για το ιστορικό της εορταζόμενης οικογενειακής εκκλησίας ο ιδιοκτήτης και κτήτορας κ. Γιάννης Κελάκης, υπογράμμισε ότι: «από μικρό παιδί ευτύχησα να γαλουχηθώ από ευσεβείς γονείς στην εκκλησία και σε μεγαλύτερη ηλικία, ενώ ήθελα να γίνω κληρικός, δεν τα κατάφερα. Στη ζωή μου, όμως, έχω κινδυνέψει αρκετές φορές και αν σώθηκα πιστεύω ότι πρόκειται σε θαύματα. Σε θαύμα, επίσης αποδίδω και το γεγονός ότι μετά από ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα με το Ι.Χ. επιβατικό μας αυτοκίνητο και τρία από τα παιδιά μου μέσα, σώθηκαν δίχως να πάθουν απολύτως τίποτα. Έτσι, λοιπόν, αποφασίσαμε να κτίσουμε το 2001 στον χώρο του σπιτιού με το αγρόκτημά μας την μικρή εκκλησία και να την αφιερώσουμε στην Παναγία τη Μυρτιδιώτισσα επειδή στο χωριό και την περιοχή δεν υπήρχε άλλη με αυτό το προσωνύμιο, αλλά και γιατί Μυρτώ λένε τη γυναίκα μου. Αργότερα βαπτίσαμε Μυρτώ και την εγγονούλα μας».

ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ
Εξάλλου, μεγάλη ήταν η συμμετοχή προσκυνητών από τα Χανιά στο πανηγύρι της Παναγιάς Μυρτιδιώτισσας στα Κύθηρα. Οι προσκυνητές αναχώρησαν νωρίς το πρωί της Τρίτης προκειμένου να επισκεφθούν το γειτονικό νησί και να παρακολουθήσουν τη δοξολογία.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα