Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Φεστιβάλ παραδοσιακών χορωδιών

Ενα μουσικό “ταξίδι” παραδοσιακής και βυζαντινής μουσικής είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι παραβρέθηκαν το Σαββατοκύριακο στο Φεστιβάλ παραδοσιακών και βυζαντινών χορωδιών, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου με πρωτοβουλία της Αδελφότητας Μικρασιατών Νομού Χανίων “Ο Αγιος Πολύκαρπος”.
Συνδιοργανωτές της πολιτιστικής διήμερης δράσης ήταν η Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου, η Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Δήμος Χανίων και το Πνευματικό Κέντρο. Το φεστιβάλ παρουσίασε η δημοσιογράφος Καίτη Αλέξη, ενώ συμμετείχαν εννέα μουσικά σύνολα:
Την πρώτη ημέρα: Καλλιτεχνικός και Παραδοσιακός Σύλλογος “Κρητικές Μαδάρες”, Χορωδία Ενηλίκων Ενορίας Αλικιανού “Άγιος Γεώργιος Διβόλης”, Ενοριακή Χορωδία Αγίας Αικατερίνης Νέας Χώρας “Η Σιναϊτισσα Κερά” και η Χορωδία Αδελφότητας Μικρασιατών Νομού Χανίων “Ο Άγιος Πολύκαρπος”.
Την δεύτερη ημέρα: Βυζαντινός Χορός του Ωδείου “Ιωάννης Μανιουδάκης”, Χορωδία Ενορίας Μουρνιών “Η Ζωοδόχος Πηγή”, Παραδοσιακός Σύλλογος “Ετεοκρήτες”, Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής Ιεράς Μητρόπολης Κισάμου και Σελίνου και η Μικτή Χορωδία και ορχήστρα Ιερού Ναού Ευαγγελίστριας Χαλέπας.
Για το φεστιβάλ δήλωσε στα «Χ.ν.» η πρόεδρος της Αδελφότητας Μικρασιατών Νομού Χανίων κα Στέλλα Γκοζάνη – Χαριτάκη τα εξής: « Τιμώντας τον προστάτη μας τον Άγιο Πολύκαρπο διοργανώνουμε το πρώτο φεστιβάλ παραδοσιακών και βυζαντινών χορωδιών Χανίων ευελπιστώντας να γίνει θεσμός για τα Χανιά μας», ενώ  συνεχίζοντας αναφέρθηκε στα ήθη και τα έθιμα της Μικράς Ασίας  λέγοντας ότι «θέλουμε να μεταλαμπαδεύσουμε τον πολιτισμό μας και την μουσική μας στα παιδιά μας και σε όσους θα παρευρεθούν στο διήμερο αυτό».
Η ίδια συνεχίζοντας εξέφρασε την ελπίδα της τονίζοντας: « Σιγά, σιγά, βήμα, βήμα, σε συνεργασία με όλες τις Χορωδίες αυτές που του χρόνου ευελπιστούμε να είναι πιο πολλές, να καταφέρουμε να πραγματοποιήσουμε ένα παγκρήτιο  φεστιβάλ και γιατί όχι, ν’ ανοίξει τα φτερά του να γίνει και πανελλήνιο. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς οι συνεργασίες, η προβολή του τόπου μας γιατί όλοι εμείς, όλα αυτά τα σωματεία που συμμετέχουν στο διήμερο κάνουν εθελοντική κοινωνική προσφορά» για να τελειώσει σημειώνοντας ότι « το φεστιβάλ έχει παράλληλα και φιλανθρωπικό χαρακτήρα έχοντας στον χώρο της εισόδου ένα κουμπαρά για να βοηθήσουμε και τα Ιδρύματα της πόλης μας…».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα