Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

H Ιταλία «στρατολογεί»… γεράκια

Στην… στρατολόγηση γερακιών προχώρησαν οι Αρχές της Ρώμης, όπως μεταδίδει το cnn.gr προκειμένου να τρομάξουν τα ψαρόνια, καθώς η ιταλική πρωτεύουσα έχει αποκτήσει μεγάλο πρόβλημα λόγω των συγκεκριμένων πτηνών.

Τα ψαρόνια περνούν από την πόλη προς τα τέλη του φθινοπώρου καθώς μεταναστεύουν σε πιο θερμά κλίματα για τον χειμώνα, αφήνοντας πίσω τους μεγάλες ποσότητες ακαθαρσιών, γεγονός που έχει δημιουργήσει κύμα αντιδράσεων τόσο από τους ντόπιους όσο και από τους τουρίστες, οι οποίοι έχουν φτάσει στο σημείο να χρησιμοποιούν ομπρέλες.

Νωρίτερα μέσα στη βδομάδα, σύμφωνα με την Guardian, μέρος του δρόμου κατά μήκους του ποταμού Τάμεση είχε κλείσει επειδή τα πτηνά είχαν αφήσει αρκετά περιττώματα.

Προς το παρόν είναι άγνωστο το πότε τα γεράκια θα «αναλάβουν δράση» αλλά δουλειά τους θα είναι τρομάζουν τα ψαρόνια και να τα αναγκάζουν να απομακρυνθούν από τα δέντρα της πόλης.

Το αρμόδιο τμήμα για την περιβαλλοντική βιωσιμότητα της Ρώμης αναφέρει πως το μέτρο δεν είναι βίαιο και αποτελεί μία «οικολογική και φυσιολογική λύση» στο πρόβλημα.

Ακτιβιστές των δικαιωμάτων των ζώων εναντιώνονται και κάνουν λόγο για μία «βάρβαρη» λύση.

«Το Συμβούλιο Περιβαλλοντικής Βιωσιμότητας πιστεύει πως η χρήση γερακιών για την καταπολέμηση των πτηνών δεν είναι σκληρή. Αυτά είναι λόγια ντροπής και επιβεβαιώνουν πως πρόκειται για μία βίαιη και αναχρονιστική μέθοδο».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα