Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Εικόνες… “αποκάλυψης” στα Χανιά λόγω της κακοκαιρίας (φωτ.) (video)

Δίχως τέλος είναι τα προβλήματα σε όλο το βόρειο τμήμα του Νομού Χανίων λόγω της κακοκαιρίας που πλήττει την Δυτική Κρήτη από την Τετάρτη. Κατολισθήσεις σε διάφορες περιοχές, καταρρεύσεις γεφυρών, υπερχείλιση ρεμάτων, πλημμυρισμένοι δρόμοι και σπίτια συνθέτουν την εικόνα στο νομό Χανίων το πρωί της Πέμπτης.

Ο νόμος Χανίων αναμένεται να κηρυχθεί άμεσα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης καθώς αύριο θα γίνει σύσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων η οποία εξέδωσε ανακοίνωση με οδηγίες προς τους πολίτες.

 

ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ

Σε αρκετές περιοχές, όπως η Σούδα, τα Περιβόλια, τα Τσικαλαριά, τα Λειβάδια,  οι Βουκολιές, ο Πλατανιάς, ο Ταυρωνίτης, ο Σταλός, ο Αλικιανός πολλοί δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια, ενώ οι οδηγοί πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην πραγματοποιούν άσκοπες μετακινήσεις.

Ο δρόμος Ταυρωνίτη – Παλαιόχωρα (τμήμα Νερατζιά – Βουκολιές) παραμένει κλειστός.

 

Στο ύψος του κόμβου του Πλατανιά,  τα νερά είχαν κατεβάσει τρία δέντρα πάνω στον κόμβο τα οποία απομακρύνθηκαν αργότερα.

Στην νέα εθνική οδό στο ύψος του Αγίου Φανουρίου την νύχτα έγινε μεγάλη κατολίσθηση ο δρόμος αυτή την στιγμή είναι ανοιχτές αλλά χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή.

Πτώσεις βράχων υπάρχουν και στο Πέρα Πλατάνι.

Ο δρόμος Περιβόλια – Θέρισσο (δρόμος ΟΑΔΥΚ) ήταν κλειστός και  μηχανήματα του δήμου έκαναν τις απαραίτητες ενέργειες Χανίων προκειμένου να τον ανοίξουν.

Στον Σταλό στο σημείο της κατολίσθησης έχει πέσει μέρος του βουνού στον δρόμο όχι μόνο από την βόρεια πλευρά, αλλά και από την νότια αυτή την φορά.

Στην Κίσσαμο, o  Δήμαρχος Κισσάμου σε συνεννόηση με την Π.Ε. Χανίων αποφάσισαν ότι ο δρόμος από Τοπόλια έως και Μύλους της Τ.Κ. Βλάτους θα παραμείνει κλειστός, μέχρι νεοτέρας, λόγω των κατολισθήσεων και του μεγάλου όγκου νερού που έχει συσσωρευτεί, εντός της Σήραγγας Τοπολίων.

Ο ποταμός Ταυρωνίτης έχει ξεχειλίσει σε διάφορα σημεία στο ύψος του Ντερέ και της Λίμνης και έχει προκαλέσει ζημιές σε καλλιέργειες. Τα Καράνου και το Ορθούνι έχoυν αποκλειστεί λόγω χωμάτων καθώς έχουν σημειωθεί πάνω από 100 καταπτώσεις και κατολισθήσεις ενώ ο δρόμος από Λάκκους για Καράνου και Ορθούνι, ο παλιός δρόμος προς Μεσκλά καθώς και ο δρόμος από Βουκολιές προς Παλαιόχωρα έχουν κλείσει. Όπως επίσης και στον δρόμο Αλικιανός – Ομαλός.

 Ο δρόμος Πλατανιάς – Δρακιανά – Πατελάρι έχει μετατραπεί σε λίμνη η κίνηση των οχημάτων είναι αδύνατη σε αυτό το σημείο όπως και σε άλλα στο δημοτικό οδικό δίκτυο του Πλατανιά.

Στα Παλαιά Ρούματα, στα Νεριανά αλλά και στο Νιό Χωριό στις Βουκολιές έχουν αποκλειστεί γειτονιές. Στην περιοχή εργάζονται συνεργεία του δήμου Πλατανιά, για να απομακρύνουν χώματα πέτρες και δέντρα.  Ο Ταυρωνίτης έχει πλημμυρίσει σε διάφορα σημεία ενώ  στον Βατόλακκο έχει ξεχειλίσει ένα ρέμα και οι πολίτες είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι. Σπίτια έχουν πλημμυρίσει στον Φουρνέ και στις Βρύσσες Κυδωνίας.

Προς το παρόν δεν έχει αναφερθεί καμία ζημιά σε λιμάνι ή βάρκες λόγω του αέρα.

Όσον αφορά τα δρομολόγια του αστικού ΚΤΕΛ, καλό είναι οι πολίτες να επικοινωνούν με το σταθμαρχείο προκειμένου να βεβαιωθούν ότι το δρομολόγιο θα πραγματοποιηθεί.

Στη Δρακώνα Κολυμβαρίου έχει υποστεί καθίζηση ο δρόμος

 

Υπενθυμίζεται οτι το απόγευμα της Τετάρτης η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει κληθεί σε δεκάδες περιστατικά, κυρίως εγκλωβισμένων μέσα σε οχήματα που ακινητοποιήθηκαν σε δρόμους αλλά και σε πλημμύρες σε σπίτια.
Προβλήματα δημιουργήθηκαν στις πτήσεις των αεροπλάνων ενώ σε ισχύ είναι από χθες το απαγορευτικό απόπλου.

Επίσης τα σχολεία στους δήμους Πλατανιά, Αποκορώνου και Χανίων παραμένουν κλειστά σήμερα.

 

 


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

1 Comment

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα