Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Και τώρα η Σούπερ Λιγκ 2

Ο στόχος της ανόδου δεν επιτεύχθηκε για τον Πλατανιά, η επιστροφή στη “μεγάλη” κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου χάθηκε πραγματικά στις λεπτομέρειες και πλέον ο Πλατανιάς είναι υποχρεωμένος να κοιτάξει την επόμενη μέρα που ακολουθεί και η επόμενη μέρα τον βρίσκει στη Σούπερ Λιγκ 2.

Ουσιαστικά κι από τη στιγμή που ο Πλατανιάς ήταν ο χαμένος των μπαράζ, προέκυψε να είναι η 12η ομάδα της Σούπερ Λιγκ 2. Απ’ ό,τι διαφαίνεται, οι ομάδες θα γίνουν 14, με τον Ηρακλή και τα Τρίκαλα να βρίσκονται… στην ουρά, αναμένοντας τις οριστικές αποφάσεις, αλλά από εκεί και πέρα, ο Πλατανιάς “κλείνει” αυτή τη στιγμή την εκκρεμότητα που υπήρχε. Ενας Πλατανιάς που ούτως ή άλλως θα λάβει μέρος σε ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, με έσοδα που θα πλησιάζουν το 1 εκατ. ευρώ, επομένως τουλάχιστον ότι δεν θα συνεχίσει στη Φούτμπολ Λιγκ, αυτό είναι ένα σημαντικό γεγονός.
Οπως είναι γνωστό, από την πρώτη στιγμή δεν έθεταν ως αυτοσκοπό στον Πλατανιά τη Σούπερ Λιγκ 1. Μπορεί η εξέλιξη των μπαράζ και ειδικότερα αυτά που συνέβησαν στα τελευταία δευτερόλεπτα στο δεύτερο παιχνίδι στο Ηράκλειο να στερούν για τον Πλατανιά μία συμμετοχή στην ανώτερη κατηγορία η οποία διαφάνηκε στις καθυστερήσεις(!) σχεδόν βέβαιη, αλλά πρακτικά ακόμα και η Σούπερ Λιγκ 2 δημιουργεί μια νέα κατάσταση στην ομάδα και της δίνει την ευκαιρία να λάβει μέρος σε ένα καλύτερο από πλευράς ποιότητας και εσόδων πρωτάθλημα. Ενα πρωτάθλημα στο οποίο ουσιαστικά ανάμεσα στις 12 ή τις 14 που θα γίνουν προσεχώς, ομάδες, το γεγονός ότι οι δύο είναι από τα Χανιά, αυτό είναι αξιοσημείωτο…

 

Πρώτα η ανανέωση Τάτση, μετά οι μεταγραφές

Αφού “καλμάρει” κι άλλο η κατάσταση μετά το “σκληρό” τρόπο που τελείωσε το παιχνίδι την Τετάρτη, θα προχωρήσει ο Πλατανιάς στις πρώτες ενέργειες για την ομάδα που θα παρουσιαστεί στο επόμενο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2. Γεγονός αδιαμφισβήτητο ότι σε σχέση με την περασμένη σεζόν, αυτήν ακριβώς την περίοδο τα πράγματα είναι όχι απλά καλύτερα για τον Πλατανιά, αλλά προκύπτει και μια πολύ αισιόδοξη νότα στις τάξεις του για την πορεία και το μέλλον του.
Αυτή είναι η παρακαταθήκη, η γεύση που αφήνει η φετινή σεζόν, μια σεζόν που ολοκληρώθηκε με τον Πλατανιά να χάνει για δευτερόλεπτα την επάνοδο στη Σούπερ Λιγκ.
Το πολύ σημαντικό γεγονός, καταρχάς, για τον Πλατανιά είναι ότι το ρόστερ του είναι πλούσιο σε παίκτες και δεν έχει την εικόνα που είχε τέτοιο καιρό ένα χρόνο πριν. Για να υπάρξουν απώλειες σε παίκτες, θα πρέπει να πουληθούν, πράγμα δεν μπορεί ν’ αποκλειστεί, τουλάχιστον για ορισμένους, αλλά, εν πάση περιπτώσει, ο Πλατανιάς έχει μια μεγάλη βάση για τη νέα σεζόν. Και πάνω σ’ αυτή, χτίζει… Το ερώτημα τι θα κάνει σε επίπεδο μεταγραφών δεν είναι αυτή τη στιγμή το καίριο, αλλά θα προκύψει όταν έρθει η ώρα.
Τι διαφαίνεται; Οτι το θέμα του Τάτση και της παραμονής του είναι αυτό που θα κλείσει πρώτο και μάλιστα πολύ σύντομα στον Πλατανιά! Ο 48χρονος τεχνικός δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου στο Γεντί Κουλέ «ευχαριστημένος» κι ότι ο Πλατανιάς «μου έδωσε την ευκαιρία και δεν μπορώ να είμαι αχάριστος», λέγοντας ακόμα ότι έχει «τον πρώτο λόγο», άρα από τη στιγμή που είπε όλα αυτά, δείχνει σαν να είναι τυπική διαδικασία η ανανέωση, έτσι ώστε ο Πλατανιάς να πάει με αυτόν τον προπονητή για δεύτερη σερί χρονιά μεν, στη Σούπερ Λιγκ 2, δε…


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα