Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κόμβος με… βήμα σημειωτόν

Με βήμα σημειωτόν προχωρά το έργο της κατασκευής του συνδετήριου δρόμου του κόμβου Μουρνιών με τη Γογονή. Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει προβληματισμό στους ανθρώπους του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης (Ο.Α.Κ.), ενώ ο εργολάβος από την πλευρά του φέρεται να διαβεβαιώνει πως η διάνοιξη της Ζυμβρακάδηδων θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τέλος Ιουνίου.

Να σημειώσουμε ότι καθυστερήσεις στην εκτέλεση του έργου καταγράφονται όλο το τελευταίο διάστημα και παρότι δεν έχουν σταματήσει οι εργασίες η πρόοδος που σημειώνεται είναι πολύ μικρή.
Συνέπεια αυτού είναι να υπάρχει ανησυχία από μέρους του Ο.Α.Κ. μήπως δεν τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα του έργου. Θα πρέπει, δε, να επισημανθεί ότι λόγω του ό,τι η χρηματοδότηση είναι μέσω ευρωπαϊκών κονδυλίων και ΕΣΠΑ υπάρχει η δυνατότητα να “τρέξουν” οι εργασίες πολύ πιο γρήγορα από το τυπικό χρονοδιάγραμμα που έχει δοθεί.
Πάντως, από μέρους του Ο.Α.Κ. εκφράζονται ανησυχίες ότι αν συνεχιστούν με τον ίδιο ρυθμό οι εργασίες τότε είναι βέβαιο ότι το χρονοδιάγραμμα θα “ακυρωθεί” εκ των πραγμάτων.
Για τον λόγο αυτό την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ των ανθρώπων του Οργανισμού και του εργολάβου όπου τέθηκαν όλα τα ζητήματα. Μεταξύ άλλων ζητήθηκε από τον εργολάβο να ξεκινήσουν οι εργασίες και επί της Μουρνιών αμέσως μόλις βγει το ΦΕΚ της παρακατάθεσης για τις απαλλοτριώσεις των εκτός σχεδίου οικοπέδων.
Η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι μέσα στον Απρίλιο θα δημοσιευτεί το σχετικό ΦΕΚ και θα ανοίξει ο δρόμος για την έναρξη των εργασιών επί της Μουρνιών. Ο διευθύνων σύμβουλος του Ο.Α.Κ. Φώτης Καζάσης, μιλώντας στα “Χ.ν.”, σημείωσε, ωστόσο, ότι είναι εκ των ων ουκ άνευ ότι μέχρι να βγει το ΦΕΚ το έργο επιβάλλεται να προχωρήσει.
Έκανε δε γνωστό ότι η Διοίκηση του Ο.Α.Κ. και η Διευθύνουσα Υπηρεσία θα φροντίσει να προβεί σε κάθε απαραίτητη ενέργεια για να εξασφαλίσει τη γρήγορη περαίωση του τμήματος της Ζυμβρακάκηδων (για το οποίο δεν υπάρχει καμία εκκρεμότητα ή εμπόδιο που να κολάει την εκτέλεση των εργασιών) και στο πλαίσιο αυτό θα υπάρξει επικοινωνία και με την ανάδοχο εταιρεία “ΚΑΠΑ Τεχνική” στην Αθήνα η οποία έχει αναθέσει το έργο στην τοπική εταιρεία – υπεργολάβο “Υποδομή ΑΕΒΕ”.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα