Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κοσμοσυρροή από προσκυνητές

Κοσμοσυρροή από προσκυνητές χθες σε Μονές και εκκλησίες του Νομού Χανίων.
Από νωρίς το πρωί άρχισαν να καταφτάνουν οι επισκέπτες. Δεκάδες είναι τα πανηγύρια στον Νομό Χανίων, όπου υπάρχουν ναοί της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.
Πλήθος πιστών συγκεντρώθηκε στη Μονή Οδηγήτριας Γωνιάς Κολυμπαρίου. Από νωρίς το πρωί άρχισαν αρκετές γυναίκες να καθαρίζουν και να στολίζουν τον Επιτάφιό Της, ώστε να μπορέσουν να προσευχηθούν οι πιστοί που ήδη είχαν αρχίσει να καταφθάνουν.
Κοσμοσυρροή χθες και σε Χρυσοσκαλίτισσα και Ελαφονήσι.
Στην Ιερά Μονή Χρυσοσκαλίτισσας χτυπά επίσης δυνατά η «καρδιά» της Ορθοδοξίας.
Άλλοι ναοί που πανηγυρίζουν στις 15 Αυγούστου στα Χανιά είναι η Παναγία της Κορυφής στο Βουλγάρω (με την περιφορά του επιταφίου), ο καθεδρικός ναός της Παναγίας στην Ιμπρο Σφακίων, ο Ι. Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Αρώνι Ακρωτηρίου, ο Ναός της Θεοτόκου στην Αγιά, ο Ναός της Κοιμήσεως στον Κάτω Πλατανιά, ο Καθεδρικός Ι. Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Κεφαλά, ο Ναός της Κοιμήσεως στους Αρμένους Αποκορώνου, ο Ι. Ν. Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου στον Βάμο Αποκορώνου (περιοχή Κατωμέρι), Ι. Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πεμονίων, το αριστερό κλίτος του Ι. Ν. Αγ. Τριάδος Τσιβαρά, το εκκλησάκι της Παναγίας που βρίσκεται πριν το φαράγγι του Θερίσου στα Περιβόλια, η Αγία Μονή στις Μουρνιές (Μετόχι της Ι.Μ. Μ. Λαύρας), ο παλαιός Ναός του Δαράτσου και ο Ι.Ν. Παναγίας στα Τσικαλαριά.
Στον Άγιο Νικόλαο Σπλάντζιας θα στολιστεί ο Επιτάφιος της Παναγίας το πρωί μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας.

Κρητικές βραδιές
Στο “Στέκι του Καπρή” στις Βρύσες θα εμφανιστούν σήμερα Τρίτη οι Αντρέας Λιλικάκης και Παντελής Κρασαδάκης. Κρητικό πανηγύρι θα πραγματοποιηθεί στα Πεμόνια στις 15 Αυγούστου, αλλά και στη Λιτσάρδα.
Γιορτή  γραβιέρας θα γίνει σήμερα  στην Ανώπολη.
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος της τέως Κοινότητος Ροδοβανίου “η Αρχαία Έλυρος” στο Ροδοβάνι Σελίνου διοργανώνει χοροεσπερίδα σήμερα Τρίτη 15 Αυγούστου στις 8.30 το βράδυ, στην πλατεία του χωριού.
Μεγάλο κρητικό πανηγύρι θα γίνει σήμερα και στην πλατεία του Φρε Αποκορώνου με το συγκρότημα των αδελφών Βλαμάκη.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα