Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Λαμπρός εορτασμός για την Αγία Βαρβάρα

Με λαμπρότητα έγινε χθες ο εορτασμός της Αγίας Βαρβάρας, προστάτιδας του πυροβολικού, στο Πεδίο Βολής Κρήτης.
H  πανηγυρική Θεία Λειτουργία και δοξολογία στην εορταζόμενη σημαιοστολισμένη εκκλησία του Πεδίου Βολής Κρήτης στο Ακρωτήρι τελέσθηκε από πολλούς κληρικούς, προεξάρχοντος του μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού.
Στην τελετή συμμετείχαν συμπροσευχόμενοι οι μητροπολίτες Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, Πέτρας και Χεροννήσου κ. Γεράσιμος με τον αρχιμανδρίτη και πρωτοσύγκελο της μητροπόλεως κ. Δαμασκηνό.
Στον βίο της προστάτιδας του πυροβολικού Αγίας Βαρβάρας και σε ιστορικά στοιχεία αναφερόταν η Ημερήσια Διαταγή του Πεδίου Βολής Κρήτης το οποίο, τα τελευταία χρόνια «έχει ανοίξει τις πόρτες του σε όλα σχεδόν τα κράτη, πλέον των Κρατών Χρηστών και μελών του ΝΑΤΟ, αποτελώντας όργανο στρατιωτικής διπλωματίας».  Αμέσως μετά τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή, έγινε ανάκρουση του Εθνικού  Ύμνου και απονομή ηθικών αμοιβών από τον διοικητή του Πεδίου Βολής ταξίαρχο κ. Κλεάνθη Καρατσίν σε εννέα στελέχη του Πεδίου Βολής.

3 ΜουρνιεςΣτις Μουρνιές
Με αρκετούς προσκυνητές εορτάσθηκε πανηγυρικά στην Ενορία Μουρνιών η μικρή εκκλησία της Αγίας Βαρβάρας, η οποία εγκαινιάστηκε το 1927 και μέχρι σήμερα έχει συμπληρώσει 90 χρόνια, ενώ είχε αρχίσει να κτίζεται πολλά χρόνια προηγουμένως.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα