Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Λύκειο χωρίς μαθηματικό στις Βουκολιές

«Ως εδώ» είπαν μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς του Γενικού Λυκείου Βουκολιών που παραμένουν χωρίς μαθηματικό εδώ και ένα μήνα και χθες πραγματοποιήσαν κινητοποίηση.

Μετά τον θάνατο του μαθηματικού του σχολείου Νίκου Ταμπάκη στα μέσα Δεκέμβρη, δεν έχει γίνει ακόμα η αναπλήρωση του. Παιδιά, γονείς και καθηγητές ζητούν την επίσπευση των διαδικασιών καθώς ειδικά οι μαθητές της Γ΄Λυκείου μένουν πίσω σε ένα μάθημα που εξετάζεται στις Πανελλήνιες.
«Μετά το χαμό του καθηγητής μας δεν κάνουμε καθόλου μαθηματικά που είναι ένα πανελλαδικά εξεταζόμενο μάθημα. Υποτίθεται ότι θα εξεταστούμε ισότιμα με τους υπόλοιπους μαθητές. Οι μήνες περνάνε και δεν βλέπουμε να προλαβαίνουμε να τελειώνουμε την ύλη μας» μας είπε ο πρόεδρος του 15μελους Νίκος Καραμουσαδάκης, συμπληρώνοντας πως οι μαθητές δεν κάνουν 7 ώρες την εβδομάδα μαθηματικά.
Κοντά στους μαθητές και οι γονείς με την πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ. Νεκταρία Κουβαριτάκη να τονίζει ότι «είμαστε μαζί με τους εκπαιδευτικούς και τα παιδιά. Είναι η δεύτερη φορά τη φετινή σχολική χρονιά που έχουμε προβλήματα, καθώς όταν ξεκινήσαμε δεν είχαμε καθηγητή βιολογίας. Είναι αδιανόητο αυτό που γίνεται γιατί τα παιδιά ενός επαρχιακού σχολείου δεν μπορούν να συναγωνιστούν με τα παιδιά των μεγαλουπόλεων. Δυστυχώς η διαδικασία της πρόσληψης είναι πολύ γραφειοκρατική».
«Από τις 16 Δεκεμβρίου που είχαμε το θλιβερό χαμό του συναδέλφου το σχολείο δεν κάνει καθόλου μαθηματικά, ούτε γενικής παιδείας, ούτε ομάδων προσανατολισμού» τόνισε η διευθύντρια κ. Στεφανία Αρετάκη, σημειώνοντας πως η διαδικασία της πρόσληψης είναι γραφειοκρατική. «Θα έπρεπε το Υπουργείο να προβλέπει τις ξαφνικές ανάγκες που προκύπτουν και να μην φτάνουμε στο σημείο να είμαστε χωρίς καθηγητή για ένα μήνα» είπε χαρακτηριστικά η κα Αρετάκη.
«Έχει περάσει ένας μήνας και αυτό το διάστημα θα έπρεπε να είχαν κινηθεί όλοι οι υπεύθυνοι ώστε να καλυφθεί το κενό. Από ότι μαθαίνουμε από το Υπουργείο ακολουθείται η πάγια τακτική να περιμένουμε της επόμενες τοποθετήσεις των αναπληρωτών, Δεν μπορεί οι μαθητές να είναι όμηροι αυτής της κατάστασης. Οι Βουκολιές είναι ευαίσθητη περιοχή δεν υπάρχει η πολυτέλεια των φροντιστηρίων. Με το να μη στελεχώνονται έγκαιρα με εκπαιδευτικούς τα σχολεία της υπαίθρου είναι σαν να λένε στα παιδιά να φύγουν και να μετακομίσουν στα Χανιά» είπε ο γραμματέας της ΕΛΜΕ Χανίων κ. Μανώλης Γιακουμάκης. Ο ίδιος τόνισε πως το πρόβλημα είναι διαχρονικό. «Ζητάμε μόνιμους διορισμούς που δεν τους κάνει το Υπουργείο και οι τοποθετήσεις των αναπληρωτών, όταν χρειάζονται, να γίνονται στην αρχή της χρονιάς» κατέληξε ο κ. Γιακουμάκης.
Ψηφίσματα στήριξης του αιτήματος εξέδωσαν ο σύλλογος διδασκόντων του σχολείου, το 15μελές και ο Σύλλογος Γονέων του Λυκείου.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα