Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ο Βάμος εδραιώνεται πλέον ως ο απόλυτος Jazz προορισμός

Ο Βάμος Χανίων εδραιώνεται πλέον ως ο απόλυτος Jazz προορισμός, καθώς το «6ο Jazz in July Festival» φιλοξενεί φέτος τα κορυφαία ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής. Τάκης Μπαρμπέρης, Haig Yazdjian, Μαρία Μανουσάκη, Nana Simopoulos και πολλοί άλλοι εξαιρετικοί μουσικοί με διεθνή καριέρα, θα ομορφύνουν τις νύχτες του Ιουλίου. Το «6ο Jazz in July Festival» περιλαμβάνει 8 συναυλίες και μία προβολή ταινίας μεταξύ 1 και 23 Ιουλίου και αναμένεται να προσελκύσει την προσοχή των φίλων της μουσικής.

H Vamos Art & Thought εστιάζοντας στην ανάδειξη του Βάμου και της ευρύτερης περιοχής μέσω των πολιτιστικών δράσεων, όπως η διοργάνωση συναυλιών, εκθέσεων ζωγραφικής, προβολή ταινιών, θεατρικών δρώμενων κ.α έχει ως στόχο τη δημιουργία ενός πυρήνα τέχνης και σκέψης λειτουργώντας διαδραστικά ανάμεσα στους καλλιτέχνες και το κοινό. Η συνύπαρξή τους, άλλωστε, στο ίδιο χωριό, ευνοεί τον ουσιαστικό διάλογο και τις ευφάνταστες ιδέες που ενίοτε γίνονται πράξεις. Το ημιορεινό χωριό Βάμος, βρίσκεται στους πρόποδες των Λευκών Ορέων απέχοντας μόλις 25 χλμ. από τα Χανιά και 35 από το Ρέθυμνο. Η παραδοσιακή του αρχιτεκτονική, με εμφανέστερη την ενετική επιρροή, τα λιθόστρωτα καλντερίμια με τις ολάνθιστες βοκαμβίλιες και τους μοναδικούς καφενέδες όπου κυριαρχούν οι αγνές γεύσεις της τοπικής κουζίνας, συνθέτουν το απόλυτο σκηνικό διαμονής.

Μαγευτικές παραλίες, εντυπωσιακά φαράγγια, σηματοδοτημένα μονοπάτια, ποδηλατικές διαδρομές, οικοπεριηγήσεις σε λιοτρόβεια και οινοποιεία συνδυάζονται αρμονικά με υψηλής ποιότητας jazz live στον τόπο διαμονής όσων επιλέξουν φέτος τις ιδανικές μουσικές διακοπές.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα