Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ολοκληρώθηκε η πρώτη “πράσινη αποστολή”

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη “πράσινη αποστολή” του Μαραθωνίου Κρήτης και αφορούσε τη δενδροφύτευση που έγινε στην περιοχή της Ορθοδόξου Ακαδημία Κρήτης, στο Κολυμπάρι.
Στο πλαίσιο υλοποίησης της πρώτης φάσης του προγράμματος των περιβαλλοντικών δράσεων “Συμμετέχω-Τρέχω-Προστατεύω”, μέλη της οργανωτικής επιτροπής του Μαραθωνίου , του ΣΔΥΧ, αλλά και αρκετοί εθελοντές, παρά το ψιλόβροχο προχώρησαν στην δενδροφύτευση η οποία αφορούσε τον 3ο Μαραθώνιο Κρήτης (που διεξήχθη τον περασμένο Απρίλιο).
Να σημειωθεί ότι η επόμενη δενδροφύτευση είναι προγραμματισμένη για τον προσεχή Φεβρουάριο, δηλαδή πριν τη διεξαγωγή του 4ου Μαραθωνίου Κρήτης.
Οπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου, «με την επίβλεψη τεχνικού κλιμακίου της Διεύθυνσης Δασών Ν. Χανίων, φυτεύτηκαν ενδημικά φυτά για την ενίσχυση της χλωρίδας και συγκεκριμένα κυπαρίσσια, πεύκα και χαρουπιές. Συμπληρωματικά έγινε δεντροφύτευση για την ενίσχυση του Βοτανικού Κήπου της Ορθόδοξης Ακαδημίας με μυρτιές, δάφνες και δεντρολίβανα (ροσμαρί). Ο Μαραθώνιος Κρήτης, συμπληρώνοντας την κοινωνική του προσφορά, αναπτύσσει δράσεις και προγράμματα που έχουν ως στόχο την ενίσχυση της ευαισθητοποίησης της περιβαλλοντικής συνείδησης των πολιτών και τη συμμετοχή τους σε δράσεις που αφορούν στην προστασία και τη διατήρηση της βιοποικιλότητας της Κρήτης».
Σ’ επικοινωνία που είχαμε μαζί του, ο πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Χανίων, Γιώργος Αλογδιαννάκης, μας δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι, «έγινε το πρώτο βήμα και στο κομμάτι που αφορά τον “πράσινο Μαραθώνιο” και το πρόγραμμα για την προστασία του περιβάλλοντος. Σε αυτήν την έξοδο δεν είχαμε “σύμμαχο” τον καιρό, όμως ακόμη και με βροχή η συμμετοχή εκπροσώπων της οργανωτικής επιτροπής και εθελοντών ήταν μεγάλη, φυτεύτηκαν περίπου 200 δένδρα και πλέον ο στόχος είναι να πολλαπλασιαστεί ο αριθμός αυτός στη δεύτερη δενδροφύτεση, η οποία θα γίνει τον προσεχή Φεβρουάριο».

ΣΤΙΣ 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019 Ο 4ος ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΚΡΗΤΗΣ
Θυμίζουμε ότι ο 4ος Μαραθώνιος Κρήτης θα διεξαχθεί την Κυριακή 21 Απριλίου 2019 και είναι αφιερωμένος στη μνήμη του Μακαριστού Μητροπολίτη Κισσάμου και Σελίνου, Ειρηναίου Γαλανάκη.
Εκτός από τη διαδρομή των 42.195μ. (Χανιά-Μάλεμε-Χανιά), η διοργάνωση περιλαμβάνει και τα παράλληλα αγωνίσματα των 10χλμ. (αγώνας που είναι αφιερωμένος στη μνήμη του ήρωα Χανιώτη σμηναγού, Κώστα Ηλιάκη), 5χλμ. και 2.5χλμ., για τα οποία έχουν ήδη ανοίξει οι εγγραφές, ενώ το ίδιο ισχύει τόσο για τους εθελοντές, όσο και για τους λαμπαδηδρόμους.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν πληροφορίες στο επίσημο site της διοργάνωσης (www.crete-marathon.gr), αλλά και στη σελίδα της στο Facebook (cretemarathon).


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα