Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Παγκρήτιο ατομικό σχολικό

Το Σαββατοκύριακο 16 & 17 Μάρτη έγινε το Παγκρήτιο Ατομικό Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι 2019. Το τουρνουά φιλοξενήθηκε στο ξενοδοχείο Apollonia στην Αμμουδάρα Ηρακλείου υπό την ευθύνη του ΑΟ Γαζίου και της ΕΣΣΚ.
Πήραν μέρος πάνω από 300 παιδιά χωρισμένα σε 11 ομίλους (Νήπια, Α΄, Β΄, Γ΄, Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄  Δημοτικού, Α΄ , Β΄ , Γ΄ Γυμνασίου και Λύκεια).
Τα αποτελέσματα ανά κατηγορία είχαν ως ακολούθως:

ΝΗΠΙΑ
Ο Φώτης Καζάκος (10ο Νηπ Χανίων) έφτασε και πάλι στο κύπελλο! Αυτή τη φορά είχε σκληρό ανταγωνισμό από τον Νίκο Ριτζάκη με τον οποίο ισοβάθμησαν στην κορυφή. Ο Φώτης υπερίσχυσε στα κριτήρια. Τρίτος ο Κώστας Παρασύρης και σε ισοβαθμία, χάλκινος κι αυτός, ο Φρέντυ Ντενεκετζής.
Στα κορίτσια χρειάστηκε μεγάλο «βάθρο». Η Ευγενία Τζομπανάκη με 3,5 βαθμούς πήρε το κύπελλο μόνη πρώτη. Στην δεύτερη θέση ισοβάθμησαν με 3 β. οκτώ (8!) κορίτσια: Η Εμμανουέλα Θεργιάκη (ασημένιο μετάλλιο) και οι Αναστασία Σερλιδάκη, Σμαράγδα Ψυκάκου, Θάνια Λιανοπούλου, Λίλιαν Σαράφη, Βασιλική Γεωργιάδη, Μαρία Φουντουλάκη & Ελένη Χαρτζουλάκη στο χάλκινο.

Α΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
Τρία παιδιά ισοβάθμησαν στην πρώτη θέση. Τελικά ο Αντώνης Καλαϊτζάκης αναδείχθηκε πρώτος. Δεύτερος ο Δημήτρης Λάτος και τρίτος ο συμμαθητής του στο 5ο ΔΣ Χανίων Γιάννης Αρχοντάκης.
Στα κορίτσια η Κατερίνα Τσαφαράκη (10ο Χανίων) έπαιξε στις πάνω σκακιέρες και πήρε άξια το κύπελλο. Την ακολούθησαν η Γεωργία Αναστασάκη και η Αναστάζια Φουρναράκη (5ο Χανίων).

Β΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
Ένα κορίτσι στην κορυφή της γενικής! Η Βίβιαν Κοντογιάννη με 6β. ήταν βέβαια και το χρυσό κορίτσι. Δεύτερη –και 4η στη γενική- η ταλαντούχα Χανιώτισσα Έλενα Ψαριανού (ΔΣ Βαμβακόπουλου), ενώ στην 3η θέση ισοβάθμησαν η Ιωάννα Χρυσού και η Μιχαέλα Βιαννιτάκη.
Στα αγόρια ο Θοδωρής Τζατζιμάκης (2ο Κουνουπιδιανών) ήταν πρώτος με δεύτερο τον Αποκορωνιώτη Λάμπρο Χατζηδάκη (ΔΣ Νέου Χωριού). Στο χάλκινο δυο συμμαθητές από το 8ο Χανίων, ο Γιώργος Σπυριδάκης και ο Μανόλης Βουντουράκης.

Γ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
Κι εδώ ένα κορίτσι στην 1η θέση της γενικής: Η Ευγενία Πλατσάκη (19ο Χανίων) με 6β. ισοβάθμησε στην 1η θέση με τον Ραφαήλ Σαράφη (5ο Χανίων). Στα κορίτσια την Ευγενία συνόδευσαν στο βάθρο η Τέρψη Σγουρού (13ο Χανίων) πήρε το αργυρό μετάλλιο και η Έλλη Βακάλη (15ο Χανίων) το χάλκινο. Μαζί της χάλκινη σε ισοβαθμία η Ηρακλειώτισσα Αναστασία Αναστασάκη.
Στα αγόρια  μετά τον Σαράφη ο Δημήτρης Χωραφάς και χάλκινος ο Παντελής Γκόγκας (5ο Χανίων).

Δ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
Ο Εμμανουήλ Μαυρίδης (8ο Χανίων) ξεχώρισε και πήρε το κύπελλο. Δεύτερος ο Αρίσταρχος Γιαλύτης και τρίτος, ο Γιάννης Κυριακογιαννάκης (3οΧανίων). Σε ισοβαθμία μαζί του στο χάλκινο ο Κυριάκος Λεβάκης (8ο Χανίων) και ο Βασίλης Πιτσώκος.
Στα κορίτσια πρώτευσαν δυο σκακίστριες από το Λασίθι. Η Κατερίνα Κοζύρη με 5,5β, πρώτη και η Καλλιόπη Ορφανάκη  με 4,5 β, δεύτερη. Στην τρίτη θέση η Σοφία Κλεοβούλου (3ο Χανίων).

Ε΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
Ο Αναστάσης Βιολάκης (8ο Χανίων) ήταν αήττητος με 7/7 β. Δεύτερος ο Γιώργος Αντωνιουδάκης (10οΧανίων) και 3ος ο Δημήτρης Σακλαμπανάκης. Σε ισοβαθμία μαζί του ο Γιώργος Μητάκος (ΔΣ Ναυστάθμου) και ο Γιάννης Θεοδωρογλάκης (17ο Χανίων) καθώς και ο Λασιθιώτης Άγγελος Τουτουδάκης.
Στα κορίτσια το κύπελλο της Ασημένιας Τσαπάκη ήταν μάλλον προβλέψιμο. Στη 2η θέση μια ταλαντούχα Ανωγειανή, η Μαρία Νταγιαντά. Στο χάλκινο η Μαριαλένα Μανιατάκη (Αγροκήπιο) και στην ισοβαθμία μαζί της η Γεωργία Σκαράκη (1ο Σούδας).

ΣΤ΄ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
Ο Ηρακλειώτης Νίκος Καζάκος με 6,5β. πήρε το χρυσό μετά από σκληρή μάχη με τον Γιάννη Αλειφέρη(Νεροκούρου)  που αρκέστηκε στο ασημένιο αν και είχε την εξαιρετική συγκομιδή των 6β. Τρίτος ο Φίλιππος Παρασκάκης (8ο Χανίων) και σε ισοβαθμία μαζί του άλλοι 4! : Άγγελος Διαμαντής, Ιωάννης Κέλεαρ, Μιχάλης Φαρσάρης και Μανόλης Ροδιτάκης
Στα κορίτσια πρώτηη –και 3η της γενικής- η Αντωνία Καραβιτάκη (5ο Χανίων) και 2η η Ειρήνη Τριπολιτάκη. Χάλκινες η Δανάη Κοτσιφάκη και η Αλεξάνδρα Σφυρή (Ανώγεια).

Α΄ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
Ο Αθανάσιος Μαυρίδης (2ο Χανίων) πήρε το κύπελλο με 6β. Δεύτερος ο Στέλιος Τσομπανάκης (6ο Χανίων) και τρίτος ο Νίκος Μουλιανιτάκης από το Λασίθι.
Στα κορίτσια η Εριέττα Καλιοντζάκη (Νέας Κυδωνίας)  έπαιξε ψηλά, πήρε την 2η της γενικής και άξια πήρε το κύπελλο. Ακολούθησαν η Αριάδνη Βακάλη (Μουσικό Χανίων) και τρίτη η Κατερίνα Παπαδοκωνσταντάκη (7ο Χανίων)

Β΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
Ο Γιώργος Παπιδάκης έφτασε στο κύπελλο με 6/7 β. Δεύτερος ο Κυριάκος Φυντριλάκης (5ο Χανίων) και τρίτος ο Μιχαήλ Γεωργακάκης.
Στα κορίτσια η Κατερίνα Αλειφέρη (1ο Ελ. Βενιζέλου)  επικράτησε. Δεύτερη η Μαρία Καπνιστού με τους ίδιους βαθμούς και τρίτη η Ευαγγελία Καραβιτάκη (2ο Χανίων). Ισόβαθμη χάλκινη η Στέλλα Φοινικιανάκη.

Γ΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
Ο Βαγγέλης Πατρελάκης (Κουνουπιδιανά) με 7/7 απλώς πλούτισε την συλλογή κυπέλλων. Δεύτερος ο Γιάννης Κουβίδης και τρίτος ο  Αλέξανδρος Κοτσίνης.
Στα κορίτσια οι ίδιες κοπέλες εναλλάσσονται από χρονιά σε χρονιά. Λίγες αλλά ανταγωνιστικές! Φέτος ήταν η σειρά της Νεφέλης Ματθαιάκη να πάρει το κύπελλο και να αφήσει δεύτερη την Αριάδνη Κουτσουράκη και με τους ίδιους βαθμούς τρίτη και χάλκινη η Ασημένια Χατζηπαναγιώτου.

ΛΥΚΕΙΑ
Ο Νίκος Γεωργακόπουλος (Νέας Κυδωνίας) δεν άφησε περιθώρια. Με 5/5 επικράτησε εύκολα των υπολοίπων. Δεύτερος ο Μανόλης Ξηρουχάκης και στην τρίτη  θέση ο Χρήστος Μπροκαλάκης, ο Ανωγειανός Γιώργος Χαιρέτης και ο Χανιώτης Γιώργος Κώτσογλου (4ο Χανίων).
Στα κορίτσια η Χρυσή Κουκουράκη πήρε άξια και αυτό το κύπελλο. Είχε σκληρό ανταγωνισμό από την πολύ καλή «ασημένια» Άσπα Δαγκωνάκη. Ισόβαθμα στο χάλκινο δύο κορίτσια από τα Ανώγεια, η Βαλέρια Μίρζακ και η Δέσποινα Σαλούστρου.

Κύπελλο Κρήτης
Το Σάββατο 9 Μαρτίου 2019  διεξήχθη  ο προκριματικός γύρος του Κυπέλλου Ελλάδος 2019, περιφέρειας Κρήτης. Τα αποτελέσματα είχαν ως εξής::
ΣΚ.Ο.Ρ. – ΑΠΟΚΟΡΩΝΑΣ 3 – 1 , ΙΔΑΙΟΙ ΑΝΩΓΕΙΩΝ – Σ.Ο.ΑΝΩΓΕΙΩΝ, 0  – 4, ΛΕΩΝ ΚΑΝΤΙΑ – Ο.Α.Α.Η. 2 – 2,  Σ.Ο.ΚΑΜΑΡΑ – ΝΕΟΙ ΗΡΟΔΟΤΟΥ   1 – 3 , Ε.Γ.Ο.Η. – ΠΗΓΑΣΟΣ, 0 – 4 και  Σ.Α.ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ – Π.Ο.Α.= 1  –  3
Το Σάββατο  23 Μαρτίου 2019 διεξήχθη ο 1ος γύρος του Διασυλλογικού Κυπέλλου Ελλάδος 2019, περιφέρειας Κρήτης. Τα αποτελέσματα  είναι τα εξής:
Π.Ο.Α. – Σ.Ο.Η  1 – 3., ΠΗΓΑΣΟΣ – Ο.Φ.Η. 2000 1 – 3,  Σ.Ο.ΑΝΩΓΕΙΩΝ – Ο.Φ.Η. 1,5 – 2,5,  ΝΕΟΙ ΗΡΟΔΟΤΟΥ – Σ.Α.ΓΑΖΙΟΥ  0,5 – 3,5,  Σ.Α.Χ. – ΣΚ.Ο.Ρ.  3 – 1, Ο.Φ.Σ.Χ. – ΚΥΔΩΝ   1,5 – 2,5 και Ο.Α.Χ. – ΚΑΪΣΣΑ  0 – 4


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα