Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Προεκλογικού αγώνα συνέχεια

Τον προεκλογικό τους αγώνα συνεχίζουν οι υπ­­οψήφιοι βουλευτές των κομμάτων στα Χανιά, εν όψει των εκλογών της 7ης Ιουλίου, πραγματοποιώντας περιοδείες και επισκέψεις στην πόλη και στην ενδοχώρα του νομού.

Τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων επισκέφτηκε χθες ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας και υποψήφιος βουλευτής Χανίων με το ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Σταθάκης. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «κατά την επίσκεψη, ο κ. Σταθάκης αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο που έχει γίνει από την Κυβέρνηση στο ιδιαίτερο ευαίσθητο χώρο της Παιδείας (επαναπρόσληψη 2.000 και πλέον απολυμένων εκπαιδευτικών, εκπαιδευτικοί και βιβλία στην ώρα τους, 15.000 προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών -εκ των οποίων 4.500 στην Ειδική Αγωγή, στήριξη της επαγγελματικής εκπαίδευσης), επισημαίνοντας, ταυτόχρονα, το στόχο της Κυβέρνησης να στηρίξει περαιτέρω τη δημόσια εκπαίδευση».Την Πέμπτη, ο κ. Σταθάκης επισκέφθηκε τον Δήμο Πλατανιά όπου συζήτηση με τον δήμαρχο και με εργαζόμενους. Επίσης επισκέφθηκε χανιώτικες επιχειρήσεις.

Στιγμιότυπο από τις επισκέψεις Πολάκη.
Στιγμιότυπο από τις επισκέψεις Πολάκη.

O αναπληρωτής υπ. Υγείας και υποψήφιος βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης, επισκέφθηκε τις περασμένες μέρες την πρώτη και δεύτερη Τοπική Ομάδα Υγείας (ΤΟΜΥ) στα Χανιά. Ο ίδιος τόνισε πως «πρόκειται για ένα θεσμό που σχεδιάστηκε για να είναι πολύ κοντά στον πολίτη και φιλοδοξεί να δώσει λύσεις στις υγειονομικές του ανάγκες, ελαφρύνοντας ταυτόχρονα το βάρος από τα Νοσοκομεία μας». Επίσης επισκέφθηκε το 2ο Κέντρο Υγείας Χανίων , στο παλιό ΙΚΑ στη Λεωφ. Σούδας. Επίσης βρέθηκε στα γήπεδα 5Χ5 που φιλοξενούν τις ακαδημίες ποδοσφαίρου του ΘΗΣΕΑ Περιβολίων στα Χανιά, κάνοντας λόγο για «μια ζωντανή συνάντηση με ανθρώπους της περιοχής και κουβέντα εφ´ όλης της ύλης».

Όπως ανακοινώθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, χθες ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Παύλος Πολάκης και οι Βουλευτές Χανίων Βάλια Βαγιωνάκη και Αντώνης Μπαλωμενάκης , πραγματοποίησαν περιοδεία στην Ασή Γωνιά . Ο Υπουργός Ενέργειας κ. Γιώργος Σταθάκης βρέθηκε στο Αρώνι στη Γιορτή του Κλήδονα. Σήμερα ο Παύλος Πολάκης και ο Αντώνης Μπαλωμενάκης θα πραγματοποιήσουν περιοδεία στα χωριά Φουρνές, Λάκκοι και Καράνου του Δήμου Πλατανιά. Την Κυριακή ο Παύλος Πολάκης, θα περιοδεύσει στα χωριά Ανώπολη και Χώρα Σφακίων, ενώ θα παραβρεθεί στον εορτασμό της «Επανάστασης του Δασκαλογιάννη» στην Ανώπολη.

H βουλευτής της ΝΔ και υποψήφια βουλευτής Χανίων, Ντόρα Μπακογιάννη συναντήθηκε χθες στον Σταλό με το ΔΣ της Ένωσης Ξενοδόχων Χανίων.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η διαπίστωση ήταν κοινή: Η σημαντική άνοδος του τουρισμού τα τελευταία χρόνια είναι αποτέλεσμα της σκληρής προσπάθειας όλων όσοι εργάζονται στον τουριστικό κλάδο, του ιδιωτικού τομέα που αγωνίζεται να προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες μέσα σε έναν ραγδαία εξελισσόμενο κλάδο παγκοσμίως.
Τα μέλη της ‘Ενωσης αναφέρθηκαν στα σημαντικά προβλήματα του κλάδου, την ελλιπή τουριστική πολιτική, την επικάλυψη αρμοδιοτήτων στις διοικητικές υπηρεσίες, το ασαφές χωροταξικό πλαίσιο, τη γραφειοκρατία, τις τεράστιες ελλείψεις στις υποδομές, τον υψηλό ΦΠΑ και κυρίως την υπερφορολόγηση. Η Ντόρα Μπακογιάννη επισήμανε ότι μια από τις προτάσεις που δεσμεύεται η ΝΔ να υλοποιήσει, είναι η ενεργειακή και αισθητική αναβάθμιση των ξενοδοχειακών υποδομών την οποία θα αναλάβουν οι επιχειρηματίες με κίνητρα, όπως για παράδειγμα, την επιπλέον δόμηση. Επίσης κατανοώντας την δυσφορία των επιχειρηματιών του χώρου που καλούνται να πληρώνουν μια σειρά από φορείς για πνευματικά δικαιώματα, δεσμεύτηκε για μια Αρχή, ώστε να υπάρχει ένας καλύτερος προγραμματισμός γι’ όλους. «Μόνο με σχέδιο και στα μικρά αλλά και μεγάλα, θα μπορέσει το κράτος να γίνει αρωγός στις προσπάθειες του ξενοδοχειακού κλάδου, προκειμένου να καταστεί το ελληνικό τουριστικό προϊόν ασυναγώνιστο» είπε η κ. Μπακογιάννη. Χθες επίσης, η κα. Μπακογιάννη επισκέφθηκε τα Περιβόλια και τις Μουρνιές.

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων στη Σούδα και το Λιμενικό Τμήμα Ενετικού Λιμένα Χανίων επισκέφθηκε ο υποψήφιος βουλευτής Χανίων της ΝΔ, π. πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης, καθηγητής Βασίλης Διγαλάκης. Στη διάρκεια των δύο επισκέψεων έγινε εκτενής συζήτηση για τα θέματα και τα προβλήματα που απασχολούν το Λιμενικό Σώμα σε τοπικό επίπεδο. Μεταξύ των θεμάτων αυτών, η ανάθεση επιπρόσθετων αρμοδιοτήτων στο Λιμενικό Σώμα, σχετικές με την εφαρμογή της νομοθεσίας στους αιγιαλούς. «Σε μια τουριστική περιοχή όπως τα Χανιά, αυτό πρακτικά σημαίνει τεράστια επιβάρυνση προκειμένου να ελεγχθούν, μεταξύ άλλων, και οι συμβάσεις που υπογράφει η Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου με τους επιχειρηματίες στις ακτές», σημείωσε – μεταξύ άλλων – ο κ. Διγαλάκης, λαμβάνοντας υπόψιν το ελάχιστο υπάρχον προσωπικό και τον περιορισμένο αριθμό οργανικών θέσεων. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Διγαλάκης και στο σοβαρό κτιριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Λιμεναρχείο. Εν τω μεταξύ, η κεντρική προεκλογική ομιλία του κ. Διγαλάκη θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στις 8 το απόγευμα, στον χώρο του Δημοτικού Κήπου Χανίων.

Στιγμιότυπο από τις επισκέψεις Κασσελάκη.
Στιγμιότυπο από τις επισκέψεις Κασσελάκη.

Με το προεδρείο και μέλη της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων νομού Χανίων συναντήθηκε χθες ο υποψήφιος βουλευτής Χανίων της Ν.Δ. Ιωάννης Κασσελάκης. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια της συνάντησης αναλύθηκαν σε βάθος θέματα αναφορικά με την εύρυθμη λειτουργία των αστυνομικών τμημάτων σε όλο το νομό καθώς και συνδικαλιστικά θέματα των εργαζομένων. Στη συζήτηση αναφέρθηκε η δέσμευση του προέδρου της Ν.Δ. κ.Κυριάκου Μητσοτάκη για πρόσληψη συγκεκριμένου αριθμού αστυνομικών ώστε σε συνδυασμό με την αναδιάρθρωση σε διοικητικό επίπεδο και με την αναβάθμιση του ρόλου του αστυνομικού να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή αποτελεσματικότητα και οι πολίτες να αισθάνονται την ασφάλεια που χρειάζονται και τους αξίζει. Χθες βράδυ, ο κ.Κασσελάκης αναμενόταν να επισκεφθεί τον Φουρνέ όπου γίνεται η γιορτή ανθόνερου, τα Κοτσιανά και χωριά της περιοχής σε τοπικές εκδηλώσεις. Σήμερα θα επισκεφτεί τη Δημοτική Αγορά Χανίων, τη λαϊκή αγορά στην οδό Μίνωος και τη γύρω περιοχή.

Στο Σέλινο περιοδεύει από χθες ο υποψήφιος βουλευτής Χανίων της Ν.Δ. Δημήτρης Φραγκάκης. Χθες επισκέφθηκε τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ελαιοπαραγωγών Σελίνου, την Παλαιόχωρα, τα Τεμένια, τη Σούγια, το Ροδοβάνι, τον Καμπανό και το Επανοχώρι. Σήμερα αναμένεται να βρεθεί στην Κάνδανο όπου θα επισκεφθεί το Κέντρο Υγείας, την Αστυνομία και τον Πυροσβεστικό Σταθμό. Επίσης θα έχει συνάντηση με φορείς της Παλαιόχωρας και θα βρεθεί και στην Κουντούρα.

Κλιμάκια του ΚΚΕ περιόδευσαν, το πρωί της Παρασκευής στην Πολεοδομία Χανίων με τους υποψηφίους βουλευτές του νομού Χανίων, Μιλτιάδη Κλωνιζάκη, Γιάννη Ντουνιαδάκη και Αλέκο Μαρινάκη. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «σε συζήτηση με τους υπαλλήλους της πολεοδομίας αναδείχτηκαν οι τρομερές ελλείψεις σε προσωπικό που έχουν ως αποτέλεσμα την υπολειτουργία της υπηρεσίας. Η υποστελέχωση της πολεοδομίας αποτελεί συνέπεια της πολιτικής πρώην και νυν κυβερνήσεων. Μια πολιτικής η οποία και ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έχουν δεσμευτεί να συνεχίσουν στην ουσία της με τι όποιες μικροδιαφορές μπορεί να έχουν». Σε επίσκεψη στους παιδικούς σταθμούς της Νέας Χώρας «αναδείχθηκαν επίσης ελλείψεις σε προσωπικό, αλλά και σε απαραίτητες δομές για την λειτουργία τους». Οι υποψήφιοι του ΚΚΕ τόνισαν την ανάγκη να μπορούν τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών να γίνονται δεκτά δωρεάν, θέτοντας έτσι το αίτημα της κατάργησης της τροφείας, σαν κάτι το σύγχρονο και αναγκαίο. Περιοδεία έγινε και στο ΚΑΠΗ, όπου η συζήτηση αφορούσε κυρίως το τσεκούρωμα των συντάξεων. Οι υποψήφιοι του ΚΚΕ τεκμηρίωσαν ότι τα προβλήματα, τα βάσανα και η ανασφάλεια που αντιμετωπίζει ο εργαζόμενο λαός, οι άνθρωποι του μόχθου, έχουν κοινό παρανομαστή. Έκαναν έκλυση να μην παγιδευτεί ο λαός μας στα ψευτοδιλήμματα που του θέτουν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. Η ανάπτυξη και των μεν αλλά και των δε συμβαδίζει με το συμφέρον του μισθωτού, του συνταξιούχου, του αυτοαπασχολούμενου. Συμβαδίζουν όμως με τα συμφέροντα και τις απαιτήσεις του μεγάλου κεφαλαίου στο οποίο κάνουν συνεχώς δεσμεύσεις και δίνουν διαπιστευτήρια. Μόνο με την ενίσχυση του ΚΚΕ μπορεί να προκύψει, από τις 8 Ιούλη, γνήσια λαϊκή αντιπολίτευση.

Την Πέμπτη, κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τους υποψηφίους βουλευτές του νομού Χανίων, Γιάννη Ντουνιαδάκη και Αλέκο Μαρινάκη περιόδευσαν το απόγευμα της Πέμπτης 20/6 σε Βουκολιές, Νεριανά, Νέο Χωριό και Πολεμάρχι. Όπως ανακοινώθηκε, «στις συναντήσεις που είχε, το κλιμάκιο του ΚΚΕ, με τους αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής αναδείχτηκε η δύσκολη κατάσταση που τους έχει φέρει η εφαρμοζόμενη αντιαγροτική πολιτική από μεριάς της κυβέρνησης και της ΚΑΠ της ΕΕ. Το υψηλό κόστος παραγωγής, οι χαμηλές τιμές των προϊόντων, η φορολόγηση από το 1ο ευρώ κλπ, δεν τους έχουν αφήσει περιθώριο να καλύψουν βασικές ανάγκες διαβίωσης των οικογενειών τους». Από την μεριά των υποψηφίων του ΚΚΕ τονίστηκε, ότι «το ΚΚΕ έγκαιρα είχε προειδοποιεί για τα όσα βιώνει η μικρομεσαία αγροτιά. Όταν όλες οι άλλες πολιτικές δυνάμεις υπόσχονταν ότι με την ένταξη στην ΕΟΚ (την σημερινή ΕΕ) θα τρώνε με χρυσά κουτάλια το ΚΚΕ υπόσχονταν ακριβώς το αντίθετο. Σήμερα η ΚΑΠ που εφαρμόζεται πιστά από τις κυβερνήσεις, είτε του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα, είτε της ΝΔ από αύριο έχει συγκεκριμένη στρατηγική, να βγάλει από την μέση τον φτωχό και μεσαίο αγροτοκτηνοτρόφο. Γι’ αυτό οι αγροτοκτηνοτρόφοι πρέπει να οργανώσουν την πάλη τους, τον αγώνα, για την διεκδίκηση της ίδιας τους της επιβίωσης. Το ΚΚΕ όπως και μέχρι σήμερα έπραττε, θα καταθέσει την όποια εκλογική δύναμη έχει στις 8 Ιουλίου στην στήριξη αυτού του αγώνα. Κλείνοντας, οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ κάλεσαν τους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους να βγάλουν από την κάλπη ενισχυμένο και δυνατό το ΚΚΕ, ενισχύοντας έτσι την δική τους δύναμη την επόμενη μέρα».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα