Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Προτάσεις για τον Πλατανιά από την Λαϊκή Συσπείρωση

Προτάσεις για τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου εν μέσω πανδημίας αλλά και για τη λήψη μέτρων στον Δήμο Πλτανιά καταθέτει η δημοτική παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης με επικεφαλής των Δημήτρη Ανθούση (φωτ.).
Μαζί με τους δημοτικούς συμβούλους Αλεξία Κουμάκη και Στυλιανό Μαριανάκη, ο Δημήτρης Ανθούσης τονίζει τις δυσλειτουργίας της δια περιφοράς συνεδρίασης που επιλέγει ο δήμαρχος Γιάννης Μαλανδράκης.
«Είναι προφανές ότι το διάστημα αυτό απαιτείται συμμόρφωση με τις επιστημονικές οδηγίες για την προστασία του λαού μας. Αυτό όμως δεν μπορεί να λειτουργεί ως πρόσχημα για συνεδριάσεις δημοτικών συμβουλίων-παρωδίες», επισημαίνεται χαρακτηριστικά.
Η Λαϊκή Συσπείρωση ζητά οι συνεδριάσεις “διά περιφοράς” να περιοριστούν σε προφανώς επείγοντα ζητήματα και «άμεσα να αξιοποιηθούν οι τεχνολογικές δυνατότητες που υπάρχουν (τηλεδιάσκεψη) και αξιοποιούνται ήδη από το κεντρικό κράτος, την Περιφέρεια και κάποιους δήμους».
Ως προς τα μέτρα που προτείνει να ληφθούν, συνοπτικά είναι τα εξής:
• Απαλλαγή από δημοτικά τέλη για 4 μήνες τουλάχιστον όλων όσων επλήγησαν από την πανδημία
• Δημοτική Αρχή και ΔΕΥΑΒΑ να μην πάρουν αποφάσεις για διακοπή ύδρευσης ή άρδευσης σε κατοικίες ,φτωχές οικογένειες και στους μη έχοντες.
• Να προετοιμαστεί έγκαιρα η απολύμανση δημόσιων χώρων, πλατειών και κτηρίων (κάδων απορριμμάτων), αγροτικών ιατρείων καθώς και σχέδιο σε περίπτωση που ανοίξουν τα σχολεία να σχεδιαστεί απολύμανση και μέτρα υγιεινής στις σχολικές μονάδες .
• Αναβάθμιση και στελέχωση των περιφερικών αγροτικών ιατρείων
• Να εξασφαλιστούν άμεσα από την Δημοτική Αρχή Πλατανιά τα απαραίτητα Μέτρα Ατομικής Προστασίας (Μ.Α.Π.) στους εργαζομένους στο δήμο για την αποφυγή της εξάπλωσης του κορονοϊού, με έμφαση τους εργαζόμενους στην καθαριότητα, στο «Βοήθεια στο Σπίτι».
Τέλος, κατατέθηκαν από τη Λαϊκή Συσπείρωση τρία ψηφίσματα στηρίξεις των πληγέντων (εργαζόμενοι στον τουρισμό , αγροτών , αυτοαπασχολούμενων) .


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα