Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Σαν σήμερα – 17 Ιανουαρίου

1817…. Ο Ιωάννης Καποδίστριας γίνεται Ελβετός πολίτης, σε αναγνώριση της συμβολής του στη δημιουργία του ομοσπονδιακού συστήματος της Ελβετίας (καντόνια).

1824…. Οι πολιτικές αντιθέσεις μεταξύ των επαναστατημένων Ελλήνων εκφράζονται με την παρουσία δύο κυβερνήσεων: Η μία έχει την έδρα της στην Τρίπολη υπό τον Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη και η άλλη στο Κρανίδι υπό τον Γεώργιο Κουντουριώτη.

1950…. Στη Βοστόνη των ΗΠΑ, ενδεκαμελής συμμορία ενθυλακώνει 2 εκατομμύρια δολάρια από θωρακισμένο όχημα εταιρείας σεκιούριτι. (“Great Brinks Robbery”).

1966…. Ενα βομβαρδιστικό Β-52 συγκρούεται στον αέρα πάνω από την Ισπανία με ένα αεροσκάφος ανεφοδιασμού καυσίμων ΚC 135, ρίχνοντας τρεις βόμβες υδρογόνου 70 κιλοτόνων κοντά στην πόλη Παλομάρες και μία στη θάλασσα.

1991…. Αρχίζει τα ξημερώματα η επιχείρηση “Καταιγίδα της Ερήμου”, μπροστά στις οθόνες των τηλεθεατών ολόκληρου του κόσμου, μέσω του αμερικανικού δικτύου CNN, κατά την οποία οι Αμερικανοί και οι σύμμαχοί τους επιτίθενται εναντίον του Ιράκ, που έχει καταλάβει και προσαρτήσει το Κουβέιτ. Το ίδιο βράδυ, το Ιράκ εκτοξεύει οκτώ πυραύλους Σκουντ εναντίον του Ισραήλ και της Σαουδικής Αραβίας.

1994…. Καταστροφικός σεισμός μεγέθους 6,7 της κλίμακας Ρίχτερ πλήττει το Λος Άντζελες. Σκοτώνονται 72 άτομα και τραυματίζονται 8.700.

2010…. Ο Kύπριος πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας, παρουσία και του Έλληνα πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, εγκαινιάζει το χωριό Αρτέμιδα, που ανοικοδομήθηκε πλήρως μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007 στην Ηλεία, με δαπάνες της Κυπριακής Δημοκρατίας.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα