Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σχολικό πρωτάθλημα Δυτικής Κρήτης 2019

Το Σαββατοκύριακο 2 & 3 Μάρτη έγινε το 12ο Ατομικό Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι Δυτικής Κρήτης στο Κολυμπάρι Χανίων. Διοργανωτές ήταν ο Κύδωνας και η Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Κρήτης. Συνδιοργανωτές ήταν ο πολύπαθος, πάντα όμως φιλόξενος για το σκάκι, Δήμος Πλατανιά και η Περιφέρεια Κρήτης που αθλοθέτησαν τα έπαθλα και τα διπλώματα καθώς και η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης που φιλοξένησε με τρόπο άρτιο την διοργάνωση στις εγκαταστάσεις της.
Οι πρόσφατες καταστροφές που προκάλεσαν οι έντονες βροχοπτώσεις δημιούργησαν κάποια ανησυχία στους γονείς για την πρόσβαση στο Κολυμπάρι και ίσως απέτρεψαν κάποιους από την συμμετοχή. Άλλος παράγοντας που μείωσε την συμμετοχή, ιδιαίτερα των μικρών παιδιών ήταν τα «ανταγωνιστικά» αποκριάτικα πάρτι που διοργάνωναν σχολεία και σύλλογοι. Τελικά, παρά τις δυσκολίες, οι χώροι της Ορθοδόξου Ακαδημίας γέμισαν από 200 περίπου παιδιά που χόρτασαν ένα διήμερο γεμάτο σκάκι αλλά και παρέες.
Πρόσθετη ασφάλεια πρόσθεσαν οι Σαμαρείτες – Διασώστες του τμήματος Κισάμου του Ερυθρού Σταυρού οι οποίοι ήρθαν εθελοντικά και παρέστησαν όλο το διήμερο και επενέβησαν σε κάθε απρόοπτο.
Τελικά τίποτε δυσάρεστο δεν έγινε ούτε κατά την μετακίνηση από και προς το Κολυμπάρι, ούτε κατά την παραμονή των παιδιών.

ΝΗΠΙΑ
Ο Φώτης Καζάκος (10ο νηπ.)  ήταν ασυναγώνιστος! Με 7/7 νίκες δείχνει έτοιμος να συνεχίσει τη σκακιστική παράδοση των μεγαλύτερων αδελφών του Μάνου και Μαρίας. Τον ακολούθησαν ο Φίλιππος Σταθάκης και ο Φρέντυ Τενεκετζής, αμφότεροι από το νηπιαγωγείο Ζαβολάκια. Στα κορίτσια η Θάνια Λιανοπούλου, η οποία και πέρυσι βραβεύτηκε ως προνήπιο, αυτή τη φορά πήρε το κύπελλο της 1ης θέσης. Την ακολούθησαν στο βάθρο η Λίλια Σαράφη (5ο νηπ.) και η Ελένη Χαρτζουλάκη από το 2ο Κισάμου.

Α΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
Και εδώ μια κατηγορία με μικρό σκακιστή του Κύδωνα που πήρε το κύπελλο με 7/7! Στη 2η θέση ο περσινός πρωταθλητής Νικόλας Μπουδάκης (3ο Χανίων) και ο Γιάννης Αρχοντάκης (5ο Χανίων) το  χάλκινο. Σε ισοβαθμία μαζί του και στο χάλκινο μετάλλιο ο Δημήτρης Γάσπαρης από το Ρέθυμνο (1ο Ατσιπόπουλου).
Στα κορίτσια η Κατερίνα Τσαφαράκη (10ο Χανίων) επανέλαβε την περσινή της επιτυχία στα νήπια και πήρε την 1η θέση. Την ακολούθησαν με την περσινή σειρά η Καλλιόπη Τσακαλάκη (2ο Ρεθύμνου), η Αναστάζια Φουρναράκη (5ο Χανίων) και η Νικολέτα Παπαδάκη (9ο Χανίων). Στην ισοβαθμία μαζί τους η Ερασμία Βακάκη (11ο Χανίων).

Β΄ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
Ο Γιώργος Σπυριδάκης (8ο Χανίων) αποδεικνύεται ταλέντο με διάρκεια. Με 6,5/7 επικράτησε άνετα. Ο Θοδωρής Τζατζιμάκης (2ο Κουνουπιδιανών) πήρε το ασημένιο και ο Αλέξανδρος Λειβαδιτάκης (11ο Χανίων) το χάλκινο.
Στα κορίτσια η Έλενα Ψαριανού (Βαμβακόπουλο) πήρε το κύπελλο. Με τους ίδιους βαθμούς 2η η Ιωάννα Χρυσού (2ο Ρεθύμνου). Στο χάλκινο μετάλλιο η Αναστασία Ανδρουλάκη, ενώ μαζί της στο χάλκινο η ισοβαθμήσασα Δήμητρα Χασουράκη (1ο Μουρνιών).

Γ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
Ο Παντελής Γκόγκας (5ο  Χανίων) με 6,5/7β. πήρε το χρυσό σε μια κατηγορία υψηλού ανταγωνισμού. Δεύτερος μόλις μισό βαθμό πίσω ο συμμαθητής του Ραφαέλ Σαράφης (5ο Χανίων). Στην 3η θέση και στο χάλκινο μια πολλαπλή ισοβαθμία: ο Γιώργος Σχετάκης (10ο Χανίων), ο Εμμανουήλ Λειβαδιτάκης (11ο Χανίων)  ο Στάθης Κωνστανταράκης (9ο Χανίων) και ο Νίκος Λουκάκης (Χρυσοπηγή).
Στα κορίτσια είχαμε επίσης πολύ συναγωνισμό. Η Ευγενία Πλατσάκη (19ο Χανίων) έπαιξε πολύ ψηλά και πήρε το χρυσό μετάλλιο αλλά και την 3η θέση της γενικής! Στο αργυρό μετάλλιο αλλά και στην 4η θέση της γενικής (!) η Τέρψη Σγουρού (13ο ΔΣ Χανίων), τρίτη  η Έλλη Βακάλη (15ο ΔΣ Χανίων). Μαζί της ισόβαθμες και επίσης χάλκινες η Μελίνα Νικολοζάκη (9ο Χανίων) και  η Βαρβάρα Θεοδωρογλάκη (17ο Χανίων).

Δ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
Ο Γιάννης Μπενάκης (13ο ΔΣ Χανίων) έφτασε αήττητος στην 1η θέση. Τον ακολούθησε με 6/7 ο Εμμανουήλ Μαυρίδης (8ο Χανίων) και στο χάλκινο μετάλλιο, ο Γιάννης Κυριακογιαννάκης (3ο Χανίων).
Στα κορίτσια της Δ΄ τάξης η Χαρά Ντουσάκη (2ο Μουρνιών) έφτασε στην 1η θέση και στο κύπελλο. Με τους ίδιους βαθμούς στο ασημένιο μετάλλιο η Σοφία Κλεοβούλου (3ο Χανίων). Στο χάλκινο ηΕυαγγελία Χουδαλάκη (2ο Κουνουπιδιανών).

Ε΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
Ο Γιώργος Αντωνιουδάκης (10ο Χανίων) ήταν ασυναγώνιστος και με 7/7 πήρε το κύπελλο. Στη 2η θέση ο Θάνος Σαμπάνης (8ο Χανίων) και τον ακολούθησαν ισόβαθμοι αλλά χάλκινοι  ο Γιάννης Θεοδωρογλάκης (17ο Χανίων) και ο Γιώργος Μητάκος (ΔΣ Ναυστάθμου).
Στα κορίτσια η Γεωργία Σκαράκη (1ο Σούδας) πήρε το κύπελλο αφήνοντας την ισόβαθμη Μαριαλένα Μανιατάκη (Αγροκήπιο)  στην 2η θέση. Τρίτο ένα κορίτσι από τον Αποκόρωνα, η Αργυρώ Δαβαρία (Καλύβες).

ΣΤ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
Σε κατηγορία που δυστυχώς παίχτηκε σε 5 γύρους εξαιτίας της μικρής συμμετοχής, ο Φίλιππος Παρασκάκης με 4,5/5 έφτασε μάλλον εύκολα στο κύπελλο της 1ης θέσης. Τον ακολούθησαν ο Γρηγόρης Τζεμανάκης (8ο Χανίων) και ο Γιάννης Αλειφέρης (Νεροκούρου).
Στα κορίτσια η Αντωνία Καραβιτάκη (5ο Χανίων) πήρε για ακόμη ένα χρόνο το χρυσό, ενώ την ακολούθησε μισό πόντο πίσω η Ειρήνη Τριπολιτάκη (14ο Ρεθύμνου).

Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
Επίσης σε 5 γύρους και με σκληρό ανταγωνισμό. Ο Αθανάσιος Μαυρίδης (2ο Γυμν.) έχασε μόνο έναν γύρο και βγήκε πρώτος. Στη δεύτερη και 3η θέση ισόβαθμοι ο Στέλιος Τσομπανάκης (6ο Γυμν.) το αργυρό και ο Αλέξης Αγγελάκης (Γυμν. Πλατανιάς) το χάλκινο.
Στα κορίτσια η Εριέττα Καλιοντζάκη (Νέα Κυδωνία) εξασφάλισε νωρίς την πρωτιά. Δεύτερη Κατερίνα Παπαδοκωνσταντάκη (7ο Γυμν.) και τρίτη η Αριάδνη Βακάλη (Μουσικό Γυμν.).

Β΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
Εδώ είχαμε 7 γύρους όπου ο Παναγιώτης Τζαγκαράκης (5ο Χανίων) με 6,5/7β. δεν άφησε περιθώρια σε μια κατηγορία (γεν.2005) πολύ σκληρή. Δεύτερος ο  Ανδρέας Σηφογιαννάκης (6ο Χανίων) και στο χάλκινο με τους ίδιους βαθμούς ο Κυριάκος Φυντριλάκης (5ο Χανίων).
Στα κορίτσια η Ευαγγελία Καραβιτάκη (2ο Χανίων) επέμεινε στη… ρουτίνα των κυπέλλων 1ης θέσης. Ακολούθησαν η Αθηνά Βακάλη (Μουσικό Γυμν.) και η Κατερίνα Αλειφέρη (1ο Ελ. Βενιζέλου) με ισοβαθμία.

Γ΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
Λίγα παιδιά αλλά υψηλός ανταγωνισμός με εκπλήξεις. Στην 1η θέση με 4β, ισοβάθμησαν τρεις σκακιστές και χρειάστηκε η δικαιοσύνη των λεπτομερειών. Ο Βαγγέλης Πατρελάκης (Γυμν. Κουνουπιδιανών) ήταν το φαβορί και τελικά πήρε το χρυσό. Ηττήθηκε μόνο από τον Γιάννη Βουλγαράκη (5ο Γυμν.)  που πήρε το ασημένιο. Τρίτος ο Γιώργος  Παπαδημητράκης (3ο Γυμν.) με τους ίδιους βαθμούς.
Στα κορίτσια η Ασημένια Χατζηπαναγιώτου (3ο Γυμν.) δεν είχε σκληρό ανταγωνισμό. Δεύτερη η Αριστέα Βλαστάκη (1ο Γυμν. Κισάμου).

ΛΥΚΕΙΑ
Στα λύκεια ήρθε μια ευχάριστη έκπληξη καθώς ήταν η μόνη κατηγορία όπου την πρώτη θέση της Γενικής πήρε κορίτσι. Η Χρυσή Κουκουράκη (1ο Ρεθύμνου) με 6,5/7 βαθμούς δεν παιζόταν. Πρώτο αγόρι ο Γιώργος Κώτσογλου (4ο Χανίων) και τον ακολούθησε ο Νίκος Γεωργακόπουλος (Νέας Κυδωνίας) και ο Αντώνης Μουτσόπουλος από το Λύκειο Κολυμβαρίου. Δεύτερο κορίτσι με 3β. η Άντρια Φαντρίδη .
Τις απονομές και την τελετή λήξης εκτός από τους εκπροσώπους των διοργανωτών και των σωματείων τίμησαν οι κ.κ. Κωνσταντίνος Ζορμπάς (Γενικός Διευθυντής ΟΑΚ), Νίκος Δασκαλάκης (Αντιδήμαρχος Πλατανιά), Κυριάκος Κώτσογλου (Περιφέρεια Κρήτης), Γιάννης Μαλακωνάκης (Αντιδήμαρχος Πλατανιά), Μανώλης Ανδρεάδης (Αντιπρόεδρος ΔΕΔΙΣΑ) και η κα Βάλια Βαγιωνάκη (βουλευτής Χανίων).


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα