Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Συνάντηση Παπαδογιάννη με μέλη και εθελοντές του Φιλοζωικού Συλλόγου Χανίων

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Χανίων και επικεφαλής του συνδυασμού “Η Απάντηση… Τα Χανιά μας”, Άρης Παπαδογιάννης, πραγματοποίησε, την προηγούμενη εβδομάδα, συνάντηση με μέλη και εθελοντές του Φιλοζωικού Συλλόγου Χανίων, παρουσία μελών του συνδυασμού.

Όπως αναφέρει η σχετική ενημέρωση «κατά την συνάντηση συζητήθηκαν οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα φιλοζωικά σωματεία, προβλήματα με την εφαρμογή των νομοθεσιών καθώς και προτάσεις με απώτερο στόχο το κλείσιμο της κάνουλας που δημιουργεί τα αδέσποτα ζώα και στην αλλαγή αντίληψης και νοοτροπίας.
Από την πλευρά του ο κ. Παπαδογιάννης ανέφερε ότι η φιλοζωία δεν είναι ένας τίτλος αλλά αποτελεί στάση ζωής. Μια κοινωνία δε μπορεί να λέγεται πολιτισμένη αν είναι σκληρή απέναντι στα ζώα.
Το σημαντικότερο βήμα που πρέπει να γίνει, αφορά την προσπάθεια αλλαγής της αντίληψης και της νοοτροπίας απέναντι στα ζώα, καθώς και της ευθύνης του ιδιοκτήτη. Με στοχευμένη καμπάνια ευαισθητοποίησης πολιτών, κυρίως μικρότερων ηλικιών, έχουμε ως στόχο να κτίσουμε ακριβώς αυτή τη φιλοζωική συνείδηση στους πολίτες.
Τονίστηκε, επίσης, η ανάγκη συμβολής του δήμου στις στειρώσεις δίνοντας κίνητρα στους ιδιοκτήτες και μεγαλύτερη χρηματοδότησης στις στειρώσεις αδέσποτων ζώων, καθώς επίσης και για την ανάγκη όσο το δυνατόν καλύτερης λειτουργίας και στελέχωσης του δημοτικού κτηνιατρείου.
Τέλος, ο κ. Παπαδογιάννης αφού ευχαρίστησε τον σύλλογο και τα μέλη για τις προτάσεις τους, ανέφερε ακόμη μια φορά ότι αποτελεί ανάγκη και υποχρέωση να υπάρξει σχεδιασμός για την αντιμετώπιση των αδέσποτων και δεσμεύτηκε για στενή συνεργασία με τους εθελοντές φιλόζωους τους οποίους, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, θεωρεί απαραίτητους συνεργάτες στην υλοποίηση του σχεδιασμού»


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα