Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Συνέχεια πολιτιστικών δράσεων

Συνεχίζονται οι πολιτιστικές δράσεις στον Δήμο Πλατανιά, ενώ με επιτυχία ολοκληρώθηκε η δράση “Σινεμά στις πλατείες”, που διοργάνωσε ο Δήμος σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων.
Στις νύχτες του καλοκαιριού  12 πλατείες χωριών του Δήμου έγιναν σημείο συνάντησης όπως παλιά.  Βραδιές γεμάτες θερινό σινεμαδάκι με όμορφες ταινίες και το χωριό μια παρέα, στην πλατεία ή στο παλιό Σχολείο.
Επίσης, με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν η μουσική λαϊκή βραδιά που διοργάνωσε ο Δήμος Πλατανιά, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ταυρωνίτη, στην παραλία του Ταυρωνίτη και το μουσικό ταξίδι  με τους “συν-ΩΔΗ-πόρους” αφιερωμένο στον Ελληνικό Κινηματογράφο, στον Ξενώνα ΔΙΚΤΥΝΑ στο Κολυμπάρι.

ΣΤΟΝ ΒΑΤΟΛΑΚΚΟ
Στο μεταξύ, ο Δήμος Πλατανιά σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βατολάκκου και την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, διοργανώνουν τον “3ο Περίπατο στην Τέχνη”, σήμερα στις 5 μ.μ. και αύριο και μεθαύριο από 11 π.μ., έως και αργά το βράδυ. Στο τριήμερο των εκδηλώσεων  σαράντα Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες θα συναντηθούν στο Μονοπάτι του Βαλσαμιώτη στον Βατόλακκο, κάτω απ’ τη σκιά των δέντρων δίπλα στο ποτάμι.

•Το Σάββατο στις 7 μ.μ. ο Δήμος Πλατανιά στα πλαίσια του Φεστιβάλ “Γη – Πολιτισμός – Τουρισμός” σε συνεργασία με τον Αναπτυξιακό – Πολιτιστικό Φορέα “Τα Όμορφα Χωριά μας” & τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πανεθήμου – Κρύας Βρύσης, διοργανώνουν την “6η Βραδιά Οινογευσίας με κρασιά Χωρικής Οινοποίησης” στην Τ.Κ. Πανεθήμου.
Οι φίλοι του κρασιού καλούνται για έκτη χρονιά να φέρουν το κρασί τους σε ένα διαγωνισμό στο κλίμα του… καλού κρασιού.

Η βραδιά περιλαμβάνει:
Σχολιασμό και βράβευση των κρασιών από ομάδα Οινογευστών,
Σεμινάριο Χωρικής Οινοποίησης, Κρασί και μεζέ, Λαϊκό Γλέντι με τους:  Μαρία Βασιλάκη / τραγούδι, Γιάννη Μάρακα / κιθάρα, Ιάκωβο Σουργουτζίδη / μπουζούκι, Γιάννη Γιαννακάκη / πιάνο.
Πληροφορίες για δηλώσεις συμμετοχής και παράδοση δειγμάτων στο τηλέφωνο 6948948067

•Την Τρίτη 27 Αυγούστου στις 9 μ.μ. ο Δήμος Πλατανιά στα πλαίσια του Φεστιβάλ “Γη – Πολιτισμός – Τουρισμός”, διοργανώνει Μουσική Βραδιά “Στων Τραγουδιών τις Ρίζες” με τις Ελένη και Σουζάνα Βουγιουκλή, στον χώρο της Αρχαίας Ελιάς Βουβών.  Σε όλες τις δράσεις η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα