Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Στατικές φιγούρες που εντυπωσιάζουν

Eντυπωσιακές φιγούρες βγαλμένες από την ιστορία ή τον κόσμο της φαντασίας παρουσιάζονται μέσα από την Eκθεση Στατικής Φιγούρας που επιστρέφει για τρίτη χρονιά με μεγαλύτερη ποικιλία εκθεμάτων και παιχνιδιών στην πύλη Σαμπιονάρα.


Η έκθεση πραγματοποιείται από την ομάδα μοντελιστών “Wargaming Chania” σε συνεργασία με την ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ και περιλαμβάνει εκθέματα από διάφορα είδη στρατών (ιστορικοί, φαντασίας, επικοί, sci-fi κ.α) ενώ δίνεται η ευκαιρία στους παρευρισκόμενους να παρακολουθήσουν ζωντανά αναμετρήσεις σε διάφορα θεματικά τερέν.
Κάστρα, ιστιοφόρα και εκατοντάδες στρατιωτάκια έφιππα ή μη, σκηνές από τον αμερικανικό εμφύλιο, από τους Ναπολεόντειους πολέμους, από τον Β’ παγκόσμιο πόλεμο, από ταινίες φαντασίας (Alien, Starwars κ.α) κλέβουν τις εντυπώσεις των επισκεπτών στην πόλη Σαμπιονάρα. Στον χώρο υπάρχουν περίπου 9-10 θεματικά τραπέζια με στατικές φιγούρες, πολλές από τις οποίες χρειάστηκαν πάνω από 1 ½ χρόνο συναρμολόγησης και κατασκευής.
Οι περισσότεροι ασχολούνται με τον μοντελισμό εδώ και χρόνια και όπως λένε η ενασχόληση αυτή τους μαθαίνει ταυτόχρονα την αξία της υπομονής, της αυτο-συγκέντρωσης κ.α «Είναι το μεράκι μας. Έτσι, περνάμε την ώρα μας δημιουργικά!» επισημαίνουν.
Ο Ριχάρδος Βιγλάκης, μέλος της ομάδας “Wargaming Chania” εξηγεί πως οι μοντελιστές αρχικά αφού αγοράσουν τις φιγούρες, τις κόβουν, τις συναρμολογούν, τις κολλάνε και τις βάφουν. Στη συνέχεια με τις μινιατούρες αυτές μπορούν να παίζουν επιτραπέζια παιχνίδια στρατηγικής ! Στα επιτραπέζια  χρησιμοποιούνται ζάρια και μέτρο!
Από την πλευρά του ο Γιώργος Θεοχαράκος, ο οποίος έχει δημιουργήσει αρκετά μοντέλα της έκθεσης, συμπλήρωσε πως «σίγουρα είναι δημιουργία αλλά και ένα μέσο κοινωνικής συναναστροφής καθώς γνωριζόμαστε με φίλους που έχουν τα ίδια ενδιαφέροντα».
Τέλος, ο Δημήτρης Γεωργόπουλος, ο οποίος έχει κατασκευάσει φιγούρες από τον κόσμο των βιβλίων και της φαντασίας, ανέφερε πως είναι ένα χόμπι που μπορεί κάποιος να ξεκινήσει από 15 ετών.
Η έκθεση θα είναι ανοικτή για το κοινό μέχρι την Κυριακή στις έξι το απόγευμα.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα