Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Στο εικαστικό εργαστήριο της Αυγής Αμπελικάκη

Η εικαστικός (και αγαπημένη όλων των παιδιών που κοντά της μαθαίνουν την ομορφιά της έκφρασης με την ζωγραφική και τον πηλό) Αυγή Αμπελικάκη μαζί με τις (επίσης εικαστικούς) Ευαγγελία Βολακάκη και Κωνσταντίνα Αμπελικάκη παρουσιάζει στον χώρο της (Εικαστικό Εργαστήριο Αυγής Αυγής Αμπελικάκη, στην οδό Αποκορώνου 120-122) ΤΙΣ ΜΙΚΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ!
Oι τρεις εικαστικοί μας αφηγούνται μικρές ιστορίες, η κάθε μία με τα δικά της εικαστικά μέσα, φόρμες και υλικά. Ο άνθρωπος, οι περιπέτειες του, οι όμορφες στιγμές, η μοναξιά, η αναζήτηση νέων δρόμων, και η αιώνια αγαπημένη θάλασσα πέρασαν μπροστά από τα μάτια μου σταματώντας μπροστά σε κάθε έργο.
Η Αυγή Αμπελικάκη με το όλο δικό της  μπλε βαθύ αλλά έντονα φωτεινό χρώμα αφηγείται μικρές ιστορίες της θάλασσας, έντονα ανθρωποκεντρικές, φουρτουνιασμένες όπως η ανθρώπινη ζωή.
Η Ευαγγελία Βολακάκη κρατά το καλοκαίρι μέσα στην ζωγραφική της και με χαμηλούς τόνους λέει ιστορίες για κορίτσια που αγαπούν το φως του ήλιου.
Η Κωνσταντίνα Αμπελικάκη τολμά να αναμετρηθεί με την δύσκολη τέχνη του ψηφιδωτού και «ξεφεύγει» από την βαριά εργασία που απαιτεί η τέχνη των ψηφίδων   δημιουργώντας παράλληλους κόσμους μέσα σε γυάλες!
Η έκθεση των 3 εικαστικών θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι και την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου και αξίζει να την δείτε. Σε αυτούς τους ταραγμένους αποπροσανατολισμένους καιρούς οι «Μικρές Ιστορίες» δίνουν μια ανάσα, άλλωστε οι τέχνες είναι ο τρόπος για να ομορφύνουμε την ζωή μας!


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα