Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Συνεδρίασε το Δημοτικό συμβούλιο Χανίων

Με πολλές ευχές για “χρήσιμες για την πόλη και τον Δήμο διαφωνίες” πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Δημοτικού Συμβουλίου. Την πίτα ευλόγησε ο μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός.

Πριν την συνεδρίαση του Δ.Σ παρέμβαση πραγματοποίησε η ομάδα Ακαπνίστας μέλη της οποίας παρέδωσαν 6.000 αποτσίγαρα τα οποία συγκέντρωσαν 16 εθελοντές την Κυριακή 17 Νοεμβρίου το πρωί, από την περιοχή του Κουμ Καπί ( παιδική χαρά στην Πύλη της Άμμου) έως το Δημοτικό κήπο. Οι εθελοντές της ομάδας ζήτησαν από τον Δήμο να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των αποτσίγαρων στον αστικό ιστό φροντίζοντας για την αποτελεσματικότερη συλλογή τους από τους οδοκαθαριστές, εγκαθιστώντας σταχτοδοχεία σε εμφανή σημεία.Επίσης ζήτησαν ο δήμος να συμμορφωθεί άμεσα με την υποχρέωση σήμανσης της απαγόρευσης καπνίσματος στους δημόσιους χώρους του δήμου με προτεραιότητα στις παιδικές χαρές, επίσης να υποστηρίξει τη διοργάνωση δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των δημοτών και των επισκεπτών.

Την διαφωνία τους για το ύφος του κειμένου της συλλογικότητας εξέφρασαν οι αντιδήμαρχοι κ. Χαζιράκης και Τσουπάκης, που ανέφεραν ότι έχουν προχωρήσει σε συγκεκριμένα βήματα για το ζήτημα.

Μετά από κατάθεση ψηφισμάτων από τον Γ. Σαρρή (για απόφαση για τα κτήρια στο λόφο Καστέλι που να ορίζει ότι τα συγκεκριμένα κτήρια πρέπει να χρησιμοποιηθούν για εκπαιδευτικές και πολιτιστικές ανάγκες) και του Τ. Βάμβουκα (ενάντια στις εγκαταστάσεις καυσίμων στον κόλπο της Σούδας) από τον Δήμαρχο ανακοινώθηκε πως τα δύο θέματα θα απασχολήσουν επόμενα δημοτικά συμβούλια.

Εκτός ημερήσιας διάταξης ο δημ. σύμβουλος κ. Μ. Κεμεσίδης ζήτησε από το δήμαρχο Χανίων να αναλάβει πρωτοβουλίες για τον κόμβο των Μουρνιών καθώς όπως είπε η αποκεντρωμένη διοίκηση μπλόκαρε το έργο γιατί δεν υπάρχει απόφαση από το τοπικό συμβούλιο Μουρνιών και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Απαντώντας ο δήμαρχος Χανίων κ. Π. Σημανδηράκης σημείωσε πως η συγκεκριμένη διαδικασία έχει ξεκινήσει από το Δήμο Χανίων.
Αναλυτικότερα στα Χανιώτικα νέα της Πέμπτης


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα