Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Μεγάλη συμμετοχή στη ξενάγηση στο Λόφο Καστέλλι (φωτογραφίες)

Με μεγάλη συμμετοχή πολιτών πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής η ξενάγηση στο Λόφο του Καστελλίου, στην παλιά πόλη των Χανίων.

Την ξενάγηση διοργάνωσε η Ιστορική, Λαογραφική και Αρχαιολογική Εταιρεία Κρήτης (ΙΛΑΕΚ), η οποία στεγάζεται στην Πλατεία Αγίου Μάρκου σημείο από όπου άρχισε η περιήγηση.

Την ξενάγηση έκανε ο Μανόλης Μανούσακας, οπτικός, συλλέκτης και μελετητής του πολεοδομικού παρελθόντος των Χανίων. Μάλιστα η περιήγηση γίνονταν με φωτογραφικό υλικό του χθες και του σήμερα.  Οι πολίτες έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για την ιστορία του κτηρίου της Μεραρχίας, της παλιάς Πρυτανείας, του Μεγάλου Αρσεναλιού και των Νεωρίων κ.α

Τους πολίτες καλωσόρισε ο πρόεδρος της ΙΛΑΕΚ Κώστας Μουτζούρης ο οποίος ευχαρίστησε τον κόσμο για την συμμετοχή του.

Η ξενάγηση  ήταν η “ολοκλήρωση” της διάλεξης του Μανόλη Μανούσακα, με θέμα «Από τα παλιά Χανιά. Ο Λόφος του Καστελλίου και τα πέριξ», η οποία δόθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

2 Comments

  1. Μπραβο στους διοργανωτες τετοιων ξεναγησεων κ εκδηλωσεων γνωσης τη ιστοριας κ του πολιτισμου τη περιοχης των Χανιων….Αντε να δουμε επιτελους κ το Λαογραφικο Μουσείο της πολης των Χανιων στη Γαλλικη Σχολη στη Χαλεπα!!!!!!!!

  2. Εξαιρετική πρωτοβουλία, συγχαρητήρια στους διοργανωτές!

    Με τους αναρχοαριστερούς απάτριδες που καταλαμβάνουν και ρυπαίνουν το ΔΗΜΟΣΙΟ χώρο (σα να ‘ταν του μπαμπά τους) ασχολήθηκε κανείς; Τα απαίσια graffiti που βλέπουμε στο background των φωτογραφιών, ποιος θα τα σβήσει και ποιος θα πληρώσει τα έξοδα; παλι οι φορολογούμενοι;

    Μάρκος Δασκαλάκης

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα