Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Υπαρκτός… ο κορωνοϊός στα Χανιά

 

» Τυχεροί οι δύο ασθενείς νόσησαν ελαφρά από κορωνοϊό όπως εξηγεί η Διευθύντρια της Πνευμονολογικής κλινικής

 

Υποκείμενα νοσήματα είχαν και οι δύο ηλικιωμένοι Χανιώτες που νόσησαν από κορωνοιό, γλυτώνοντας ευτυχώς τα χειρότερα. Σήμερα αναμένονται τα αποτελέσματα για το τρίτο δείγμα του 76χρονου που νοσηλεύεται σε καλή κατάσταση στην κλινική Covid-19 του Νοσοκομείου Χανίων καθώς το δεύτερο βγήκε αρνητικό.

Μιλώντας χθες στα “Χ.Ν.” η Διευθύντρια της Πνευμονολογικής κλινικής και υπεύθυνη των κλινικών Covid19 στο Νοσοκομείο Χανίων Αγγελική Δαμιανάκη, ανέφερε πως και οι δύο ηλικιωμένοι «είχαν επιβεβαιωμένο το φαρυγγικό τους επίχρισμα για κορωνοιό και νοσηλεύτηκαν στην κλινική για επιβεβαιωμένα περιστατικά Covid 19». O 76χρονος έχει υποκείμενα νοσήματα ( που σχετίζονται με το αναπνευστικό). « Ήρθε με συμπωματολογία Covid-19 όμως στη συνέχεια τα πήγε πολύ καλά και μάλιστα το δεύτερο δείγμα του ήταν αρνητικό, που σημαίνει ότι ασθενής μας πάει καλά. Εξασθενεί ο ιός σιγά σιγά και ανταποκρίθηκε στην λοίμωξη αυτή» επεσήμανε.
Το Σάββατο αναμένεται το τρίτο δείγμα και εάν αποτελέσματα είναι αρνητικά και τα υποκείμενα νοσήματα του 76χρονου σταθεροποιημένα, τότε θα μπορεί να πάρει εξιτήριο.
Για τα δεύτερο και τρίτο τεστ του 87χρονου που στη συνέχεια βγήκε αρνητικό διευκρίνισε ότι «σε περιστατικά Covid-19 υπάρχουν διάφορες πιθανότητες π.χ ο ασθενής να επιβεβαιωθεί και στην πορεία να πάει καλά (το 80% πάει καλά). Σε ηλικιωμένους βέβαια, όπως οι δύο δικοί μας ασθενείς, υπάρχει μια αυξημένη πιθανότητα να χειροτερεύσουν. Όμως στην περίπτωση των δικών μας ασθενών στα Χανιά, αυτοί ήταν πολύ τυχεροί. Είχαν συμπτωματολογία, αποδείχτηκε ότι είχαν τον κορωνοιό αλλά για να το πούμε απλά πέρασαν “ξώφαλτσα” τη νόσο, δηλαδή πάρα πολύ ελαφριά. Και είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτό». «Πιθανόν να είχαν χαμηλό ιικό φορτίο από την αρχή» σημείωσε.

ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
Σχετικά με τις κλινικές Covid-19 του Νοσοκομείου Χανίων, η κα Δαμιανάκη, ανέφερε πως η ενδιάμεσης νοσηλείας διαθέτει 35 κλίνες. Εκεί εισάγονται περιστατικά που έχουν συμπτωματολογία ύποπτη για κορωνοιό ( έχει ληφθεί δείγμα και νοσηλεύονται μέχρι το αποτέλεσμα).
Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα Covid-19 μεταφέρονται στην δεύτερη κλινική που επίσης διαθέτει 35 κλίνες. Και οι δύο κλινικές βρίσκονται στον πέμπτο όροφο του Νοσοκομείου και διαθέτουν εκπαιδευμένο προσωπικό ειδικά για αυτές τις περιπτώσεις.
«Ο ιός βρίσκεται ακόμη ανάμεσά μας, κυκλοφορεί κι εμείς δεν έχουμε αναπτύξει ανοσία, γι’ αυτό είναι αναγκαίο να τηρούνται τα μέτρα αυτο-προστασίας ατομικής υγιεινής, να κρατάμε αποστάσεις, να φοράμε ειδική μάσκα σύμφωνα με τις οδηγίες και να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί. Κι εμείς και τα παιδιά μας» τόνισε η κα Δαμιανάκη.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

3 Comments

  1. Περασε ξωφαλτσα λεει Και γω ετσι ετρεξε η μυτη μου εβηξα λιγο απο τσιγαρο και μαλον του εκανα τριπλα ….. Σοβαρες δηλωσεις λεμε …. μη γριπιασετε γιατι θα γραψει κρουσμα

  2. Δεν βριζω αλλα οτι δεν σας συμφερει το ακυρονεται ….. ντροπη σας Και καλα να πιστεψουμε οτι εχουμε κρουσματα συνωμοτες της τρομοκρατιας ….. Το σχολιο φωτογραφηθεικε για να εχω απαντηση σε πραξεις σας

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα