Ενώ προηγούμενες έρευνες έχουν συνδέσει την παχυσαρκία με υψηλότερο κίνδυνο για 13 είδη καρκίνου, όπως νεφρών, ήπατος και παγκρέατος, έρευνα που πραγματοποιήθηκε από επιστήμονες του University of Arizona στην Tucson υποδεικνύει ότι κατεργασμένα τρόφιμα υψηλής πυκνότητας μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο σε ηλικιωμένες που είναι αδύνατες και σε φόρμα.

Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι η ποιότητα της διατροφής παίζει ρόλο στον εντοπισμό του κινδύνου για καρκίνο.

Ερευνητές ανέλυσαν στοιχεία 90.000 μετεμμηνοπαυσιακών γυναικών. Χρησιμοποίησαν στοιχεία ερωτηματολογίων για τη συχνότητα κατανάλωσης τροφών, για να υπολογίσουν την πρόσληψη ενέργειας και την ποιότητα της διατροφής και να καθορίσουν την επίπτωση της ενεργειακής πυκνότητας της διατροφής στον κίνδυνο καρκίνου.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, η υψηλή σε κατεργασμένες τροφές διατροφή-υψηλή σε ενεργειακή πυκνότητα-αύξησε κατά 10% τον κίνδυνο καρκίνου συνδεόμενου με την παχυσαρκία σε μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες φυσιολογικού ΔΜΣ.

Τα αποτελέσματα δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics.

Πηγές:
Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο