Σε «θέση μάχης» οι τάσεις στον ΣΥΡΙΖΑ -Συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία - iefimerida.gr

Σε «θέση μάχης» οι τάσεις στον ΣΥΡΙΖΑ -Συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία

Φωτογραφία αρχείου: Intimenews

«Ετοιμοπόλεμα» εμφανίζονται τα κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος που θα πραγματοποιηθεί- αισίως- την προσεχή Παρασκευή (και Σάββατο) μετά από έξι ολόκληρους μήνες.

Πριν το επίσημο ραντεβού που θα δώσουν οι σύντροφοι του κυβερνώντος κόμματος στο ανώτατο όργανο, συνέρχεται στις 4 σήμερα το απόγευμα στην Κουμουνδούρου η Πολιτική Γραμματεία, υπό την προεδρεία του Αλέξη Τσίπρα. Ο πρωθυπουργός, είναι κάτι παραπάνω από σαφές ότι επιθυμεί να σφυγμομετρήσει κλίμα και αντιδράσεις στο εσωκομματικό πεδίο, διότι μπορεί στο Μαξίμου να φαίνονται ικανοποιημένοι από τη διεύρυνση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ανοικτά μέτωπα.

Σημειωτέων, ότι στο επίκεντρο θα βρεθούν θέματα για τα οποία έχουν χτυπήσει…καμπανάκια: ήτοι, για τους πλειστηριασμούς και τις ευρύτερες εξελίξεις στο πεδίο της οικονομίας αλλά και για το Σκοπιανό, καθότι κορυφώνονται οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις και ζυμώσεις.

Τι θέλουν οι «53»
Όσο για την «ατζέντα» των 53, αυτό που τους «καίει» σε πρώτη φάση εξακολουθεί να είναι το ζήτημα των πλειστηριασμών. Κορυφαία στελέχη- μεταξύ άλλων και ο Νίκος Φίλης- επιμένουν στην κατεύθυνση να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για την περαιτέρω προστασία της πρώτης κατοικίας. Απαίτηση την οποία ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος κατά καιρούς αποδίδει στο πλαίσιο του πολιτικού διαλόγου, όπου -όπως λέει-και ακούγονται και συζητούνται προτάσεις.

«Αγκάθι» νούμερο δύο γι’ αυτούς, αποτελεί και η έξοδος από το Πρόγραμμα. «Εμείς θέλαμε να γίνει αυτή η κουβέντα και δεν είμαστε ευχαριστημένοι που πάμε με το Σκοπιανό ψηλά» έλεγε στο iefimerida στέλεχος της τάσης των ‘53’ για να διερωτηθεί ότι πρέπει να δούμε «τι έξοδος θα είναι αυτή, ποια επιτήρηση θα υπάρξει, τι διεκδικούμε και τι μπορούμε να πάρουμε».

Ο Καμμένος δεν θα προκαλέσει πρόβλημα
Τέλος, εντός του κόμματος επαναλαμβάνουν ότι σε ό,τι αφορά στο στο Σκοπιανό δεν υπάρχει κανένα θέμα εντός του ΣΥΡΙΖΑ. Διότι έχουν ενιαία στάση. Σχολιάζοντας δε τη στάση του κυβερνητικού εταίρου επισημαίνουν ότι «δεν πρόκειται να προκαλέσει πρόβλημα» και στις προσωπικές τους κουβέντες σημειώνουν ότι στην προσπάθειά του να συγκρατήσει ένα ακραίο συντηρητικό κοινό του, δημιουργεί εικόνα αντίστασης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ