H Αirbus απειλεί να εγκαταλείψει τη Βρετανία - iefimerida.gr

H Αirbus απειλεί να εγκαταλείψει τη Βρετανία

Φωτογραφία αρχείου: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το ενδεχόμενο να εγκαταλείψει τη Βρετανία εξετάζει η Airbus σε περίπτωση που δεν ξεκαθαρίσουν άμεσα οι κανόνες που θα διέπουν τη σχέση της χώρας με την Ευρωπαϊκή Ένωση μετά το Brexit.

Σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή, η αεροδιαστημική βιομηχανία επισήμανε ότι το Brexit χωρίς συμφωνία για τους όρους του διαζυγίου ανάμεσα στο Ηνωμένο Βασίλειο και την ΕΕ θα προκαλούσε «σοβαρές διαταραχές» στην παραγωγή της στη Βρετανία και «αυτό το σενάριο» θα την ανάγκαζε «να επανεξετάσει τις επενδύσεις της στο Ηνωμένο Βασίλειο και την μακροπρόθεσμη θέση της στη χώρα».

Ακόμη, η Airbus τόνισε πως τα σχέδια για μια μεταβατική περίοδο που θα τερματιστεί τον Δεκέμβριο του 2020 είναι πολύ βραχυχρόνια και δεν θα της επιτρέψουν να αναπροσαρμόσει την αλυσίδα εφοδιασμού της, κάτι που αποκλείει περαιτέρω επέκτασή της στη Βρετανία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Βρετανία Airbus Brexit ΕΕ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ