Μέσα στο συναρπαστικό Μουσείο των Ψευδαισθήσεων στην Ερμού -Ξεγελά τα μάτια σου [εικόνες] - iefimerida.gr

Μέσα στο συναρπαστικό Μουσείο των Ψευδαισθήσεων στην Ερμού -Ξεγελά τα μάτια σου [εικόνες]

Παραπλάνησε τα μάτια σου και ψυχαγώγησε το μυαλό σου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είναι το talk of the town των ημερών σε παρέες όλων των ηλικιών. Το Μουσείο των Ψευδαισθήσεων άνοιξε στο κέντρο της Αθήνας και περιμένει ψύχραιμους, περίεργους και γενείους να το ανακαλύψουν.

Το Μουσείο των Ψευδαισθήσεων βρίσκεται επί της Ερμού και έχει δημιουργήσει έναν χώρο κατάλληλο για κοινωνικές και ψυχαγωγικές περιηγήσεις για όλες τις ηλικίες. Ενα μέρος για να κερδίσεις νέες εμπειρίες και να διασκεδάσεις με τους φίλους και την οικογένειά σου μιας και είναι για όλες τις ηλικίες.

Είναι απίστευτο πώς το μέγεθος ενός ατόμου καθορίζεται από το περιβάλλον που βρίσκεται και τα αντικείμενα που το περιστοιχίζουν.  Εξερεύνησε τους νόμους της αντίληψης και παίξε με τα διάφορα μεγέθη δοκιμάζοντας απλώς να καθίσεις στην καρέκλα!

Είσαι αρκετά γενναίος;

Δοκίμασε να μπεις στην ψευδαίσθηση με την Περιστρεφόμενη Σήραγγα (Vortex Tunnel), που θα σε ξετρελάνει και θα σε κάνει να πιστέψεις ότι είσαι ικανός να περπατήσεις μέσα σε έναν περιστρεφόμενο κύλινδρο!
Αλλοίωσε την εικόνα σου στο Δωμάτιο με τους Καθρέφτες (Mirror Room), απελευθερώσου στο Δωμάτιο του Απείρου (Infinity Room), αψήφησε τους νόμους της βαρύτητας και των διαστάσεων και βγάλε φωτογραφίες σε κάθε πιθανή πόζα.

Οι καθρέφτες λένε ψέματα. Ξέρεις ότι αυτό που βλέπεις στον καθρέφτη όταν κοιτάς τον εαυτό σου δεν είναι αυτό που βλέπουν οι άλλοι; Ήρθε η ώρα να δεις πώς πραγματικά δείχνεις… Eίσαι έτοιμος;

Παραπλάνησε τα μάτια σου και ψυχαγώγησε το μυαλό σου

Απόλαυσε τη συλλογή με τα ολογράμματα, κοίταξε από κοντά κάθε οφθαλμαπάτη και παρατήρησε μέσα από κάθε κατασκευή. Πρόκειται για μια ευφυή και παιχνιδιάρικη υπενθύμιση ότι η αντίληψη που έχουμε για τον κόσμο δεν είναι, συχνά, παρά ένα κάτοπτρο ψευδαισθήσεων!

Μέσα από διασκεδαστικά και εντυπωσιακά κόλπα θα μάθεις πολλά για την όραση, την αντίληψη, τον ανθρώπινο εγκέφαλο και την επιστήμη και θα κατανοήσεις γιατί τα μάτια σου βλέπουν πράγματα που ο εγκέφαλός σου δεν μπορεί να καταλάβει.
«Σίγουρα πρέπει να επισκεφτείς το δωμάτιο με τα εντυπωσιακά και εκπαιδευτικά παιχνίδια και παζλ. Θα σου κεντρίσουν τον εγκέφαλο, θα διασκεδάσεις και θα μπερδευτείς!» αναφέρουν οι ειδικοί της έκθεσης ενώ την εμεπιρία στο χώρο μπορείς και πρέπει να την καταγράψεις στο κινητό ή με την κάμερά σου.

Πότε ήταν η τελευταία φορά που το κεφάλι σου στριφογύρισε και έχασες τη γη κάτω απο τα πόδια σου; Ή μήπως πρόκειται για μια ακόμη ψευδαίσθηση;  Σε κάθε περίπτωση, είναι σημαντικό να αφεθείς. Μη φοβηθείς να αφήσεις πίσω σου όλα όσα ξέρεις και να μπεις στον κόσμο της Περιστρεφόμενης Σήραγγας: θα σε ξετρελάνει και θα σε κάνει να θέλεις να κάνεις ένα βήμα μέσα σε ένα περιστρεφόμενο τούνελ, ενώ βρίσκεσαι σε μια απόλυτα στερεή και επίπεδη επιφάνεια.
Ενας χώρος για ψυχαγωγία και διασκέδαση και για ολες τις ηλικίες

Το Μουσείο έχει ένα έξυπνο δωμάτιο παιχνιδιών όπου επισκέπτες κάθε ηλικίας μπορούν να παίξουν, να συναγωνιστούν και να μάθουν. Ενα δωμάτιο που προάγει τη γνώση και τη διασκέδαση με Παιχνίδια Σκέψης (Dilemma games), ξύλινα παζλ και παιχνίδια που οξύνουν τις νοητικές ικανότητες και κάνουν το δωμάτιο έναν πραγματικό χώρο εκγύμνασης του εγκεφάλου!

Είσαι έτοιμος να αλλάξεις ριζικά τον τρόπο που αντιλαμβάνεσαι τον κόσμο;  Τι θα έλεγες για μια στροφή 180 μοιρών;  Βγάλε φωτογραφίες σε απίστευτες πόζες!

Έλα και παίξε με τους γρίφους, τα παζλ, τους άλυτους κόμπους, τα κόλπα και τα μαθηματικά παιχνίδια καθώς και με άλλα εκπαιδευτικά παιχνίδια που θα σου πάρουν το μυαλό και θα σε κάνουν εξυπνότερο. Τελος, όλους τους επισκέπτες, και κυρίως τους μικρότερους σε ηλικία, τους πηγαίνουν μια βόλτα στον κόσμο των Διλημμάτων, όπου συμμετέχοντας ενεργητικά στο παιχνίδι θα μάθουν να αξιοποιούν στο έπακρο τις δυνατότητές τους και να παίρνουν καλύτερες αποφάσεις.

Οι ομάδες πρέπει να προγραμματίσουν την επίσκεψή τους τουλάχιστον δεκατέσσερις (14) ημέρες νωρίτερα, καθώς οι επισκέψεις οργανώνονται ανάλογα με τις κρατήσεις και τις υπόλοιπες δραστηριότητες του Μουσείου. Για κάθε ομάδα 10 ατόμων, το Μουσείο προσφέρει δωρεάν είσοδο στον υπεύθυνο ομάδας


Μουσείο των ψευδαισθήσεων: Ερμού 119 (είσοδος απο Άστιγγος 12), 10555 Μοναστηράκι-Αθήνα, Tηλ: 2103238065

Δευτέρα – Κυριακή 10:00 – 22:00

Ενήλικες: 9 ευρώ, Παιδιά (5 – 18 ετών): 6 ευρώ, Φοιτητές: 7, Οικογενειακό εισιτήριο: 23 ευρώ*
*στην τιμή περιλαμβάνονται δύο ενήλικες και μέχρι δυο παιδιά (5 – 18 ετών)

Ήθελες πάντα να δεις το κεφάλι κάποιου κομμένο και σερβιρισμένο σε δίσκο; Η ευχή σου γίνεται πραγματικότητα. Ζήσε την ψευδαίσθηση του κρυμμένου κορμιού.  Κανένας απο τους συμμετέχοντας δεν θα τραυματιστεί. Όλοι θα διασκεδάσουν.

Πληροφορίες/φωτογραφίες: museumofillusions.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΜΟΥΣΕΙΟ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΩΝ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ