Μαρτίνς: «Τελικό Europa League; Χτίζουμε το όνειρο πέτρα-πέτρα» [εικόνες] - iefimerida.gr

Μαρτίνς: «Τελικό Europa League; Χτίζουμε το όνειρο πέτρα-πέτρα» [εικόνες]

Φωτογραφία: Εurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετρημένος ο Πέδρο Μαρτίνς δήλωσε πως ο Ολυμπιακός θα πρέπει να χτίσει σταδιακά το όνειρό του να φτάσει ψηλά στο Europa League ξεκινώντας από το αυριανό (22:00) ματς με την Μπέτις στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Ο Πορτογάλος τεχνικός προανήγγειλε μετρημένες αλλαγές, σε πρόσωπα και όχι σε διάταξη.

«Σίγουρα ο αντίπαλος είναι μια ομάδα με μεγάλη ποιότητα. Θα πρέπει να μπούμε στο παιχνίδι χωρίς καμία αμφιβολία για τη νίκη. Είναι πολύ σημαντικό ποια ομάδα θα έχει τον έλεγχο. Η Μπέτις έχει παίκτες με εμπειρία, ποιότητα και ταχύτητα. Θα είναι επικίνδυνη και δεν πρέπει ν α τους δώσουμε τον έλεγχο. Εμείς παίζουμε στην έδρα μας, μπροστά στον κόσμο μας και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Έχουμε εμπειρία από τέτοιες διοργανώσεις και ποιότητα σαν ομάδα. Πιστεύω πως το ματς θα είναι υψηλής ποιότητας και ισορροπημένο, τόσο εδώ όσο και στην Ισπανία, γι’ αυτό χρειάζεται προσοχή», τόνισε αρχικά.

Για τη σημασία που θα έχει ένα νικηφόρο ξεκίνημα σε φάση ομίλων ευρωπαϊκής διοργάνωσης, τόνισε: «Είναι πολύ σημαντικό να ξεκινήσεις με νίκη, ειδικά όταν παίζεις στην έδρα σου. Η ομάδα που θα τα καταφέρει θα βοηθηθεί πολύ, τόσο βαθμολογικά όσο και ψυχολογικά για τη συνέχεια. Οι ομάδες έχουν κοινά χαρακτηριστικά και το ματς θα είναι ισορροπημένο. Πιστεύω πως η ομάδα που θα έχει περισσότερη υπομονή όταν δεν έχει την μπάλα θα έχει πλεονέκτημα».

Σχετικά με το αν υπάρχει κόπωση σε κάποιους ποδοσφαιριστές και το αν σκέφτεται να κάνει αλλαγές, είπε: «Σπουδαίες και μεγάλες αλλαγές δεν θα δείτε. Θα υπάρχουν κάποιες, γιατί υπάρχουν παίκτες με κάποια προβλήματα. Θα πρέπει να περιμένετε για να δείτε αύριο. Κάποιες μικρές αλλαγές θα υπάρξουν. Στο σύστημά μας δεν θα δείτε καμία αλλαγή. Έχουμε μια φιλοσοφία, αυτή ταιριάζει στην ομάδα μας και δεν θα την αλλάξουμε ποτέ. Οι αλλαγές θα έχουν να κάνουν μόνο με πρόσωπα».

Μαρτίνς: «Τελικό Europa League; Χτίζουμε το όνειρο πέτρα-πέτρα» [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις Τουρέ και Τσιμίκα πως ο Ολυμπιακός μπορεί να φτάσει και στον τελικό του Europa League, τόνισε: «Τα όνειρα χτίζονται βήμα-βήμα. Η ομάδα έχει φιλοδοξία, όνειρα και δουλεύει πολύ. Αν συνεχίσουμε να δουλεύουμε και χτίζουμε το όνειρό μας πέτρα-πέτρα, θα μπορούσαμε να φτάσουμε ακόμη κι εκεί. Φυσικά δεν είμαστε φαβορί, αλλά μπορούμε να ονειρευόμαστε. Σε πρώτη φάση θα πρέπει να περάσουμε τη φάση των ομίλων. Η Ελλάδα κατέκτησε το Euro 2004 και κανένας δεν το περίμενε».

Γκερέρο: «Καλό που υπάρχει η φιλοδοξία μέχρι και για τελικό»

Ως κάτι θετικό χαρακτήρισε ο Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο τις υψηλές φιλοδοξίες που υπάρχουν στην ομάδα μέχρι και για τελικό Europa League, όπως δήλωσε στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου εν όψει του ματς με την Μπέτις, δίνοντας ταυτόχρονα σύνθημα για ακόμα περισσότερη δουλειά.

Μαρτίνς: «Τελικό Europa League; Χτίζουμε το όνειρο πέτρα-πέτρα» [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Αναλυτικά: Για την εικόνα που έχει για την Μπέτις: «Είναι μια ομάδα πολύ βελτιωμένη. Με το νέο προπονητή έχει αλλάξει φιλοσοφία. Είναι πολύ ποιοτική, με γρήγορους και επικίνδυνους παίκτες, αλλά το ίδιο κι εμείς. Είμαστε καλά προετοιμασμένοι αγωνιστικά και ψυχολογικά και παρότι πρόκειται για έναν πολύ δυνατό αντίπαλο, είμαστε έτοιμοι να τον αντιμετωπίσουμε».

Για τις δηλώσεις περί τελικού στο Europa League από Τουρέ και Τσιμίκα: «Είναι πολύ καλό που υπάρχει αυτή η αυτοπεποίθηση και η φιλοδοξία στα αποδυτήρια, αλλά θα πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά».

Μαρτίνς: «Τελικό Europa League; Χτίζουμε το όνειρο πέτρα-πέτρα» [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Δεν υπάρχει κάποια μεγάλη έκπληξη στις επιλογές του Πέδρο Μαρτίνς, που ανακοίνωσε 20 ποδοσφαιριστές, αφήνοντας εκτός τον ανέτοιμο, Γιάγια Τουρέ, τους Ναουέλ, Σισέ και Βρουσάι. Η αποστολή: Χουτεσιώτης, Γιαννιώτης, Σα, Ελαμπντελαουί, Μερία, Τσιμίκας, Κούτρης, Μιράντα, Βούκοβιτς, Τοροσίδης, Καμαρά, Μπουχαλάκης, Νάτχο, Φετφατζίδης, Χριστοδουλόπουλος, Γκιγιέρμε, Ποντένσε, Γκερέρο, Χασάν. Ο Ομάρ Ελαμπντελαουί ταλαιπωρείται από ίωση, με αποτέλεσμα να τίθεται εν αμφιβόλω η παρουσία του στο ματς.

Μαρτίνς: «Τελικό Europa League; Χτίζουμε το όνειρο πέτρα-πέτρα» [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Μαρτίνς: «Τελικό Europa League; Χτίζουμε το όνειρο πέτρα-πέτρα» [εικόνες] | iefimerida.gr 4
Μαρτίνς: «Τελικό Europa League; Χτίζουμε το όνειρο πέτρα-πέτρα» [εικόνες] | iefimerida.gr 5
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ολυμπιακός Μπέτις Europa League
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ