Εντοπισμός και διάσωση παράνομων μεταναστών σε Λέσβο, Αλεξανδρούπολη και Σάμο - iefimerida.gr

Εντοπισμός και διάσωση παράνομων μεταναστών σε Λέσβο, Αλεξανδρούπολη και Σάμο

Μετανάστες/ Φωτογραφία AP images
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Λέσβο, την Αλεξανδρούπολη και την Σάμο.

Στον εντοπισμό και τη διάσωση είκοσι έξι αλλοδαπών προέβη, πλωτό σκάφος της δύναμης FRONTEX κατά τη διάρκεια περιπολίας, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης «ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2018».

Συγκεκριμένα, το ανωτέρω πλωτό εντόπισε επί της ακτής, στην περιοχή «Αγ. Θεόδωροι», πολυεστερικό σκάφος, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του σκάφους FRONTEX προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Τσόνια Λέσβου, ενώ συνελήφθησαν δύο εκ των είκοσι έξι αλλοδαπών, ηλικίας 25 και 27 ετών, ως χειριστές της λέμβου που τους μετέφερε.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Μήθυμνας.

Στον εντοπισμό και τη διάσωση τριάντα τριών αλλοδαπών προέβησαν στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στη θαλάσσια περιοχή Θρακικού Πελάγους.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους προέβη, στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση τιους, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Αλεξανδρούπολης.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης.

Σαράντα τέσσερις αλλοδαποί διασώθηκαν προέβη και στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Σάμου.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μαλαγαρίου.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ