Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Καθεστώς» τείνουν να γίνουν τα προβλήματα στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση

«Καθεστώς» τείνουν να γίνουν τα προβλήματα στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση

Η πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ παρουσίασε πρόβλημα στη βάση του ΑΜΚΑ και δεν μπορούσαν να συνταγογραφηθούν φάρμακα και εξετάσεις

Σχεδόν μια φορά το μήνα το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης φαρμάκων παρουσιάζει τεχνικά προβλήματα με αποτέλεσμα οι ασθενείς να μένουν χωρίς φάρμακα και να προκαλείται μεγάλη αναστάτωση στα ιατρεία, καταγγέλλει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

Μάλιστα, από τη Μεγάλη Πέμπτη και μέχρι χθες το πρωί, η πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ παρουσίαζε πρόβλημα στη βάση του ΑΜΚΑ και δεν μπορούσαν να συνταγογραφηθούν φάρμακα και εξετάσεις στους ασθενείς.

Το πρόβλημα αποκαταστάθηκε, όπως αναφέρει η ΗΔΙΚΑ σε ανάρτηση στην ιστοσελίδα της, ωστόσο ο ΙΣΑ υποστηρίζει ότι το πρόβλημα στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης υπάρχει από τις αρχές του χρόνου και προτείνει αυτή η τεχνική αδυναμία του συστήματος να ληφθεί υπόψη στους όρους των νέων συμβάσεων τόσο των οικογενειακών όσο και των εξειδικευμένων γιατρών.

«Σε περίπτωση που οι αμοιβές των γιατρών γίνονται με πάγια αντιμισθία με συγκεκριμένο ωράριο, το οποίο θα κλείνεται μέσω τηλεφωνικού κέντρου, οι τεχνικές βλάβες θα τινάζουν το σύστημα στον αέρα καθώς δεν θα υπάρχει η ευελιξία μεταφοράς των ραντεβού σε άλλη ώρα. Είναι προφανές ότι μόνο η ελεύθερη επιλογή γιατρού, με αμοιβή κατά πράξη και περίπτωση, θα διασφαλίσει την ομαλή λειτουργία του συστήματος», υποστηρίζει ο ΙΣΑ.

Και ζητά, αφενός την άμεση αποκατάσταση των επαναλαμβανόμενων τεχνικών προβλημάτων του συστήματος της ΗΔΙΚΑ και αφετέρου να δημιουργηθούν οι απαραίτητες ασφαλιστικές δικλείδες για την εύρυθμη λειτουργία του νέου συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Sports in

Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 87-91: Τον «κρέμασε» ο Σλούκας, έκαναν το 0-1 οι Ισραηλινοί

Με το… καλημέρα πλεονέκτημα αντίο για τους πράσινους. έχασαν ξανά από τη Μακάμπι (87-91) που αγωνία για τον Μπόλντγουιν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024