Φτιάξτε ζύμη για πίτσα καλύτερη και από την έτοιμη
Η συνταγή και οι οδηγίες που θα αλλάξουν τις συνήθειές σας
Spotlight
-
Δίκη για Ίριδα και Μαλένα: Ξέσπασε σε λυγμούς η αδερφή της Ρούλας Πισπιρίγκου – Τι κατέθεσε
-
Καθηγητής του Χάρβαρντ: «Απεχθάνομαι το ιρανικό καθεστώς, αλλά έχει δίκιο – Ένοχες οι ΗΠΑ»
-
«Αυτό είναι σκουπίδι»: Κάντε πίσω influencers, ήρθαν οι de-influencers
-
Νίσυρος: Σοκαρισμένος ο δήμαρχος με τις καταγγελίες – «Βρισκόμαστε εν μέσω κοινωνικού τυφώνα»
«Πίτσα: Σπιτική ή απ’έξω;» είναι το ερώτημα που βασανίζει κάθε παρέα όταν συγκεντρώνεται σε κάποιο σπίτι, με την απάντηση να σχετίζεται και με τη δυσκολία να πετύχει κανείς την τέλεια ζύμη.
Λύση υπάρχει, είναι εύκολη και θα χρειαστείτε λίγα -και βασικά- υλικά.
Υλικά:
- 500 γραμ. αλεύρι «τύπου 00» για πίτσα
- 320 ml χλιαρό νερό
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
- 1 πρέζα ζάχαρη
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1½ κ.γλ. αλάτι
- λίγο καλαμποκάλευρο για το άνοιγμα της ζύμης
Εκτέλεση:
Βάζουμε το αλεύρι με το αλάτι σε ένα μπολ και ανακατεύουμε. Σε ένα άλλο δοχείο διαλύουμε τη μαγιά σε λίγο νερό, προσθέτουμε τη ζάχαρη και σκεπάζουμε με μεμβράνη μέχρι να αφρίσει.
Ρίχνουμε το μείγμα στο αλεύρι και ανακατεύουμε. Συνεχίζουμε με το ελαιόλαδο στο νερό και τα ανακατεύουμε όλα μαζί κυκλικά. Όταν γίνει μάζα η ζύμη την τοποθετούμε σε πάγκο και ζυμώνουμε δυνατά, ανοίγοντάς τη και ξαναμαζεύοντάς τη.
Στη συνέχεια την τοποθετούμε σε ένα αλευρωμένο μπολ και τη σκεπάζουμε με νωπή πετσέτα ή μεμβράνη για δύο ώρες σε θερμοκρασία δωματίου.
Μόλις φουσκώσει η ζύμη, την κόβουμε στα τέσσερα και ανοίγουμε ξεχωριστά το κάθε κομμάτι ζύμης.
Βάζοντας λίγο καλαμποκάλευρο στο ταψί, θα πετύχουμε τραγανή κρούστα στο κάτω μέρος της πίτσας.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις