Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εθνική Ιταλίας: Τόπο στα νιάτα και χωρίς παγκόσμιο πρωταθλητή

Εθνική Ιταλίας: Τόπο στα νιάτα και χωρίς παγκόσμιο πρωταθλητή

Η εθνική Ιταλίας κατέβασε για πρώτη φορά ενδεκάδα χωρίς παίκτη που να έχει στεφθεί παγκόσμιος πρωταθλητής

Η Εθνική ομάδα της Ιταλίας αντιεμετώπισε το περασμένο Σάββατο την Πολωνία (1-1) και το συγκεκριμένο παιχνίδι έχει ξεχωριστή σημασία για την Σκουάντρα Ατζούρα. Κι αυτό διότι χρειάστηκε να περάσουν δώδεκα χρόνια για να μην υπάρχει στο ρόστερ της Ιταλίας, παίκτης που είχε στεφθεί πρωταθλητής κόσμου.

Στο ρόστερ της Σκουάντρα Ατζούρα παρέμεναν μέχρι πρότινος οι Ντανιέλε ντε Ρόσι και Τζιανλουίτζι Μπουφόν, εντούτοις οι δύο άσοι δεν συμμετείχαν στην αποστολή του Ρομπέρτο Μαντσίνι για το εντός έδρας παιχνίδι με την Πολωνία (1-1), έτσι η Ιταλία παρατάχθηκε για πρώτη φορά χωρίς κάποιον κάτοχο χρυσού μεταλλείου από εκείνη τη διοργάνωση. Φυσικά, ο τερματοφύλακας της Παρί Σεν-Ζερμέν ήταν αυτός που διατηρούνταν με απόλυτη σταθερότητα στην ενδεκάδα των Ιταλών μέχρι σήμερα, όμως πλέον έχει αποσυρθεί και έχει αφήσει μόνο του τον μέσο της Ρόμα.

Αυτό, όμως, δεν είναι το μοναδικό στατιστικό στοιχείο που προκαλεί εντύπωση από την εν λόγω αναμέτρηση. Κι αυτό γιατί ο μέσος όρος ηλικίας της ενδεκάδας της Ιταλίας στο ματς με αντίπαλο την παρέα του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, ο μέσος όρος ηλικίας τους ανήλθε στα 26,4 χρόνια, ο χαμηλότερος που έχει καταγραφεί τα τελευταία 42 χρόνια, δηλαδή από τις 23 Οκτωβρίου του 1976 και ένα ματς κόντρα στο Λουξεμβούργο στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Τότε, προπονητής ήταν ο Ένζο Μπίερζοτ, ο οποίος αργότερα, το 1982, έφτασε στην κατάκτηση του Μουντιάλ με τους Ιταλούς.

Η ενδεκάδα της Ιταλίας στο παιχνίδι με την Πολωνία το περασμένο Σάββατο (08/09): Ντοναρούμα, Τζαπακόστα, Μπονούτσι, Κιελίνι, Μπιράγκι, Ζορζίνιο, Πελεγκρίνι (46′ Μποναβεντούρα), Γκαλιαρντίνι, Μπερναρντέσκι, Ινσίνιε (72′ Κιέζα), Μπαλοτέλι (62′ Μπελότι).

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024